Mediterrane salade met kruidige kip en hummusdressing
Meng hummus met citroensap voor een snelle en smaakvolle dressing.
Aan de slag
Halveer de kipfilets in de lengte. Wikkel elk stuk in een voorgekruid velletje uit het zakje Mediterrane kruiden. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kipfilets in 12 min. gaar. Keer halverwege.
Pers ondertussen de halve citroen uit. Klop de hummus met een ½ el citroensap en het water tot een dressing.
Snipper de ui. Snijd de komkommers in schuine, dunne plakjes. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in flinterdunne reepjes. Meng de sla met de ui, komkommer, paprika en kaasblokjes.
Neem de kipfilets uit het bakpapier. Snijd in reepjes en verdeel over de salade. Besprenkel met de hummusdressing.
Mediterrane salade met kruidige kip en hummusdressing
Meng hummus met citroensap voor een snelle en smaakvolle dressing.
hoofdgerecht
null personen
325 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de kipfilets in de lengte. Wikkel elk stuk in een voorgekruid velletje uit het zakje Mediterrane kruiden. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kipfilets in 12 min. gaar. Keer halverwege.
Pers ondertussen de halve citroen uit. Klop de hummus met een ½ el citroensap en het water tot een dressing.
Snipper de ui. Snijd de komkommers in schuine, dunne plakjes. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in flinterdunne reepjes. Meng de sla met de ui, komkommer, paprika en kaasblokjes.
Neem de kipfilets uit het bakpapier. Snijd in reepjes en verdeel over de salade. Besprenkel met de hummusdressing.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 kipfilet
2 vellen Maggi mals en kruidig bakpapier Mediterrane kruiden
½ citroen
100 g hummus
2 el kraanwater
1 rode ui
5 snoepkomkommers
3 puntpaprika's
150 g gemengde sla
200 g salade kaasblokjes