Vegan pasta aglio olio met zeewier
Zeewier gaat ook in de Nederlandse keuken steeds vaker een rol spelen. Als smaakmaker in pastagerechten, bijvoorbeeld.
Aan de slag
Snijd de knoflook in plakjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook en peper 4 min. op laag vuur. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Scheur het norivel in zo klein mogelijke stukjes. Snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil en snijd het vruchtvlees in partjes. Giet de pasta af en schep samen met de norivellen en peterselie door de knoflookolie. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met het citroenrasp. Serveer met de citroenpartjes.
Vegan pasta aglio olio met zeewier
Zeewier gaat ook in de Nederlandse keuken steeds vaker een rol spelen. Als smaakmaker in pastagerechten, bijvoorbeeld.
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook in plakjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook en peper 4 min. op laag vuur. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Scheur het norivel in zo klein mogelijke stukjes. Snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil en snijd het vruchtvlees in partjes. Giet de pasta af en schep samen met de norivellen en peterselie door de knoflookolie. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met het citroenrasp. Serveer met de citroenpartjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
1 rode peper
50 ml organic extra virgin olive oil
250 g biologische linguine integrali
1 norivel
7½ g verse platte peterselie
½ citroen