Italiaanse bladerdeegtaartjes met worst en tomatensalsa
Zelf een hartig taartje maken is een feest!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Haal het vel van de worsten. Verhit de olie in de hapjespan en bak het worstvlees 3 min. op hoog vuur, druk het vlees met een houten lepel in stukjes. Voeg de boerensoepgroente toe en bak 3 min. op middelhoog vuur.
Snijd het bladerdeeg in 4 gelijke rechthoekige stukken en rol die met de deegroller een beetje in de breedte uit. Leg ze met het bakpapier op een bakplaat en vouw de randen om.
Verdeel de muhammara en het worstmengsel erover. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Snipper ondertussen de sjalot en snijd de peterselie fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes en meng met de peterselie en sjalot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de taartjes uit de oven en verdeel een deel van de tomatensalsa erover. Serveer de rest erbij.
Italiaanse bladerdeegtaartjes met worst en tomatensalsa
Zelf een hartig taartje maken is een feest!
hoofdgerecht
null personen
755 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Haal het vel van de worsten. Verhit de olie in de hapjespan en bak het worstvlees 3 min. op hoog vuur, druk het vlees met een houten lepel in stukjes. Voeg de boerensoepgroente toe en bak 3 min. op middelhoog vuur.
Snijd het bladerdeeg in 4 gelijke rechthoekige stukken en rol die met de deegroller een beetje in de breedte uit. Leg ze met het bakpapier op een bakplaat en vouw de randen om.
Verdeel de muhammara en het worstmengsel erover. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Snipper ondertussen de sjalot en snijd de peterselie fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes en meng met de peterselie en sjalot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de taartjes uit de oven en verdeel een deel van de tomatensalsa erover. Serveer de rest erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
400 g varkensbraadworsten
2 el milde olijfolie
350 g boerensoepgroente
270 g vers bladerdeeg
175 g muhammara spread
1 sjalot
15 g verse platte peterselie
4 trostomaten
Dit heb je nodig
deegroller
bakpapier