Indiase curry met naanbrood, pompoen & paneer
Smakelijke curry met een explosie van geuren en kleuren.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de paneer in blokjes van 2 cm. Verhit 4/5 van de olie in de koekenpan met antiaanbaklaag en bak de paneer 8 min.
Schil en rasp ondertussen de gember fijn. Verhit de rest van de olie in de hapjespan. Voeg de gember, currypoeder en wokgroente toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.
Laat de linzen uitlekken. Snijd de tomaten in blokjes en snijd de selderij fijn. Voeg de kokosmelk, tomaten, linzen, paneer en de helft van de selderij toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de naan over een rooster en verwarm 5 min. in het midden van de oven. Verdeel de curry over diepe borden en bestrooi met de rest van de selderij. Serveer met de naan.
Indiase curry met naanbrood, pompoen & paneer
Smakelijke curry met een explosie van geuren en kleuren.
hoofdgerecht
null personen
700 kcal
20 min. bereiden
5 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de paneer in blokjes van 2 cm. Verhit 4/5 van de olie in de koekenpan met antiaanbaklaag en bak de paneer 8 min.
Schil en rasp ondertussen de gember fijn. Verhit de rest van de olie in de hapjespan. Voeg de gember, currypoeder en wokgroente toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.
Laat de linzen uitlekken. Snijd de tomaten in blokjes en snijd de selderij fijn. Voeg de kokosmelk, tomaten, linzen, paneer en de helft van de selderij toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de naan over een rooster en verwarm 5 min. in het midden van de oven. Verdeel de curry over diepe borden en bestrooi met de rest van de selderij. Serveer met de naan.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
225 g Apetina paneer
5 el arachideolie
4 cm verse gember
1 tl hot currypoeder
400 g Indiase wokgroenten
400 g linzen in blik
4 stuks trostomaten
20 g selderij
400 ml kokosmelk
4 stuks mini naanbread garlic & coriander
Dit heb je nodig
rasp