Meringue basisrecept
Meringue maken: wij zorgen dat meringue in jouw keuken nooit meer mislukt.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 ºC. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Zorg dat een kom en de gardes van de mixer helemaal schoon en vetvrij zijn.
Splits de eieren, zorg dat er geen spoortje eigeel in het eiwit terechtkomt (de eidooiers worden niet gebruikt). Doe het eiwit in de vetvrije kom. Voeg 1 el citroensap (per 8 stuks) toe. Klop het eiwit ca. 10 min. met de mixer op de middelste stand tot je een stevig en glanzend eiwitschuim hebt. Voeg tijdens het kloppen langzaam de kristalsuiker toe. Zeef de poedersuiker en de maizena boven het schuim klop kort door het schuim.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met behulp van 2 eetlepels 8 bergjes eiwitschuim op de bakplaat met een doorsnede van ca. 8 cm. Bak de meringues 2 ½ uur in het midden van de oven. Ze moeten zo wit mogelijk blijven. Zet de oven uit en laat ze in ca. 2 uur afkoelen in de oven met de ovendeur een stukje open. De meringues zijn nu krokant van buiten en nog een beetje zacht vanbinnen.
Meringue basisrecept
Meringue maken: wij zorgen dat meringue in jouw keuken nooit meer mislukt.
nagerecht
null porties
165 kcal
15 min. bereiden
120 min. wachten
150 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 ºC. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Zorg dat een kom en de gardes van de mixer helemaal schoon en vetvrij zijn.
Splits de eieren, zorg dat er geen spoortje eigeel in het eiwit terechtkomt (de eidooiers worden niet gebruikt). Doe het eiwit in de vetvrije kom. Voeg 1 el citroensap (per 8 stuks) toe. Klop het eiwit ca. 10 min. met de mixer op de middelste stand tot je een stevig en glanzend eiwitschuim hebt. Voeg tijdens het kloppen langzaam de kristalsuiker toe. Zeef de poedersuiker en de maizena boven het schuim klop kort door het schuim.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met behulp van 2 eetlepels 8 bergjes eiwitschuim op de bakplaat met een doorsnede van ca. 8 cm. Bak de meringues 2 ½ uur in het midden van de oven. Ze moeten zo wit mogelijk blijven. Zet de oven uit en laat ze in ca. 2 uur afkoelen in de oven met de ovendeur een stukje open. De meringues zijn nu krokant van buiten en nog een beetje zacht vanbinnen.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
5 middelgrote eieren
150 fijne kristalsuiker
150 g poedersuiker
1 el maizena
Dit heb je nodig
keukenmachine of handmixer
staande mixer