Pappardelle met Italiaanse ragú
Stoven op z'n Italiaans: de moeite waard. Wacht maar tot je dit geproefd hebt.
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de winterpeen en bleekselderij in blokjes van een 1⁄2 cm. Verhit de olie in een braadpan en bak de groenten 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Snijd ondertussen de pancetta fijn en voeg met het gehakt en de Italiaanse gehaktkruiden toe aan de braadpan. Bak 5 min. mee. Voeg de wijn toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 3 min. inkoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg het water en de gepelde tomaten toe. Laat het geheel ca. 2 uur met de deksel op de pan op laag vuur stoven.
Kook tegen het eind van de stooftijd de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verdeel de pappardelle over diepe borden en verdeel de saus erover.
Pappardelle met Italiaanse ragú
Stoven op z'n Italiaans: de moeite waard. Wacht maar tot je dit geproefd hebt.
hoofdgerecht
null personen
855 kcal
25 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de winterpeen en bleekselderij in blokjes van een 1⁄2 cm. Verhit de olie in een braadpan en bak de groenten 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Snijd ondertussen de pancetta fijn en voeg met het gehakt en de Italiaanse gehaktkruiden toe aan de braadpan. Bak 5 min. mee. Voeg de wijn toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 3 min. inkoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg het water en de gepelde tomaten toe. Laat het geheel ca. 2 uur met de deksel op de pan op laag vuur stoven.
Kook tegen het eind van de stooftijd de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verdeel de pappardelle over diepe borden en verdeel de saus erover.
serveertip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
1 winterpeen
2 stengels bleekselderij
2 el milde olijfolie
80 g pancetta
500 g rundergehakt
2½ el Euroma Italiaanse gehaktkruiden
75 ml rode wijn
250 ml kraanwater
400 g gepelde tomaten in blik
500 g verse pappardelle all'uovo