Pizza van bloemkool met tonijn, broccoli, citroen & rode ui
Een pizza van bloemkool, kaas, ei en oregano. Dat is eens wat anders! De citroen geeft je pizza een frisse touch.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de bloemkoolrijst 2 min. Giet af, spoel onder koud stromend water en doe in een schone theedoek. Knijp er zo veel mogelijk vocht uit. Voeg de kaas, oregano en eieren toe aan de rijst. Meng alles goed door elkaar en bestrooi met peper. Maak 4 ovale bodems (per 4 personen) van een ½ cm dik op twee met bakpapier beklede bakplaten. Druk goed aan. Bak 15 min. boven elkaar in de oven. Wissel halverwege de baktijd de bakplaten om.
Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in partjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de broccoli al omscheppend 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met 1 tl citroenrasp (per 4 personen) en peper.
Laat ondertussen de tonijn uitlekken en snijd de rode uien in halve ringen.
Haal de pizza’s uit de oven en verdeel de crème fraîche erover. Beleg met de broccoli, tonijn en rode ui. Bak nog ca. 15 min. in het midden van de oven. Serveer met de partjes citroen.
Pizza van bloemkool met tonijn, broccoli, citroen & rode ui
Een pizza van bloemkool, kaas, ei en oregano. Dat is eens wat anders! De citroen geeft je pizza een frisse touch.
hoofdgerecht
null personen
425 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de bloemkoolrijst 2 min. Giet af, spoel onder koud stromend water en doe in een schone theedoek. Knijp er zo veel mogelijk vocht uit. Voeg de kaas, oregano en eieren toe aan de rijst. Meng alles goed door elkaar en bestrooi met peper. Maak 4 ovale bodems (per 4 personen) van een ½ cm dik op twee met bakpapier beklede bakplaten. Druk goed aan. Bak 15 min. boven elkaar in de oven. Wissel halverwege de baktijd de bakplaten om.
Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in partjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de broccoli al omscheppend 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met 1 tl citroenrasp (per 4 personen) en peper.
Laat ondertussen de tonijn uitlekken en snijd de rode uien in halve ringen.
Haal de pizza’s uit de oven en verdeel de crème fraîche erover. Beleg met de broccoli, tonijn en rode ui. Bak nog ca. 15 min. in het midden van de oven. Serveer met de partjes citroen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
800 g bloemkoolrijst
100 g geraspte belegen 30+ kaas
3 g gedroogde oregano
3 middelgrote eieren
700 g broccoli
1 citroen
2 el milde olijfolie
320 g tonijn in water in blik
2 rode uien
125 g crème fraîche light
Dit heb je nodig
bakplaten
bakpapier