Broodje pulled chicken
Met dit broodje pulled chicken kan je dag niet meer stuk! Lekker met bbq saus en coleslaw.
Aan de slag
Meng in een kom de knoflook- en uienpoeder, komijn, gerookte-paprikapoeder, chipotle en het zout. Smeer de kippenpoten rondom in met het specerijenmengsel.
Verhit de olie in een braadpan en bak de kip in 5-7 min. rondom bruin.
Snipper de helft van de uien en voeg samen met het water toe. Breng aan de kook en laat de kip op laag vuur met de deksel op de pan 1 uur zachtjes stoven. Haal na 45 min. de deksel van de pan. Draai de kippenpoten af en toe om.
Snijd ondertussen de witte kool zo fijn mogelijk (gebruik eventueel een mandoline), schil en rasp de winterpeen. Snijd de overige ui in halve ringen en de peterselie fijn.
Meng de mayonaise, peterselie, mosterd en azijn met de kool, peen en ui en laat min. 30 min. staan. Breng op smaak met peper.
Haal de kip uit de pan. Verwijder het bot en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Doe het vlees terug in de pan en voeg de barbecuesaus toe. Verhit nog 10-15 min. op middelhoog vuur tot de saus iets is ingekookt.
Beleg de witte bollen met de pulled chicken en coleslaw.
Broodje pulled chicken
Met dit broodje pulled chicken kan je dag niet meer stuk! Lekker met bbq saus en coleslaw.
hoofdgerecht
null porties
475 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Meng in een kom de knoflook- en uienpoeder, komijn, gerookte-paprikapoeder, chipotle en het zout. Smeer de kippenpoten rondom in met het specerijenmengsel.
Verhit de olie in een braadpan en bak de kip in 5-7 min. rondom bruin.
Snipper de helft van de uien en voeg samen met het water toe. Breng aan de kook en laat de kip op laag vuur met de deksel op de pan 1 uur zachtjes stoven. Haal na 45 min. de deksel van de pan. Draai de kippenpoten af en toe om.
Snijd ondertussen de witte kool zo fijn mogelijk (gebruik eventueel een mandoline), schil en rasp de winterpeen. Snijd de overige ui in halve ringen en de peterselie fijn.
Meng de mayonaise, peterselie, mosterd en azijn met de kool, peen en ui en laat min. 30 min. staan. Breng op smaak met peper.
Haal de kip uit de pan. Verwijder het bot en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Doe het vlees terug in de pan en voeg de barbecuesaus toe. Verhit nog 10-15 min. op middelhoog vuur tot de saus iets is ingekookt.
Beleg de witte bollen met de pulled chicken en coleslaw.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
½ el knoflookpoeder
½ el uienpoeder
½ el gemalen komijn
½ el zoete gerookte-paprikapoeder
1 el La Morena diced chipotle pepper
½ tl zout
1¼ kg scharrelkippenpoten
2 el milde olijfolie
2 rode uien
200 ml kraanwater
300 g witte kool
200 g winterpeen
15 g verse platte peterselie
1 el mayonaise
1 el grove mosterd
3 el wittewijnazijn
150 ml barbecuesaus
6 witte bollen
Dit heb je nodig
mandoline