Gegrilde halloumi met watermeloensalsa en couscoussalade
Halloumi kaas gegrild op de BBQ met een kleurrijke salade en fruitige salsa.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Doe de couscous met eventueel zout in een ruime schaal en schenk er het kokend water over. Roer door met een vork en laat 10 min. staan.
Snijd ondertussen de salade-ui in ringetjes. Laat de paprikareepjes uitlekken, maar vang het vocht op. Roer de couscous los met een vork en meng de salade-ui, paprika en hummus erdoor. Voeg eventueel wat vocht van de paprika toe om de salade smeuïger te maken.
Snijd de watermeloenblokjes in blokjes van 1x1 cm en doe in een kom. Halveer de jalapeñopeper, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in stukjes en doe bij de meloen. Haal de blaadjes van de basilicum en snijd in reepjes en voeg ook toe. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil boven de watermeloen. Halveer de vrucht en pers uit. Voeg 1 el sap (per 4 personen) toe aan de salsa en meng de rest naar smaak door de couscous.
Snijd de halloumi in de breedte in 8 plakken (per 4 personen). Gril de plakken 3 min. op de barbecue. Keer halverwege. Leg de plakken op een schaal en schep de meloensalsa erover. Serveer met de couscoussalade.
Gegrilde halloumi met watermeloensalsa en couscoussalade
Halloumi kaas gegrild op de BBQ met een kleurrijke salade en fruitige salsa.
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Doe de couscous met eventueel zout in een ruime schaal en schenk er het kokend water over. Roer door met een vork en laat 10 min. staan.
Snijd ondertussen de salade-ui in ringetjes. Laat de paprikareepjes uitlekken, maar vang het vocht op. Roer de couscous los met een vork en meng de salade-ui, paprika en hummus erdoor. Voeg eventueel wat vocht van de paprika toe om de salade smeuïger te maken.
Snijd de watermeloenblokjes in blokjes van 1x1 cm en doe in een kom. Halveer de jalapeñopeper, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in stukjes en doe bij de meloen. Haal de blaadjes van de basilicum en snijd in reepjes en voeg ook toe. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil boven de watermeloen. Halveer de vrucht en pers uit. Voeg 1 el sap (per 4 personen) toe aan de salsa en meng de rest naar smaak door de couscous.
Snijd de halloumi in de breedte in 8 plakken (per 4 personen). Gril de plakken 3 min. op de barbecue. Keer halverwege. Leg de plakken op een schaal en schep de meloensalsa erover. Serveer met de couscoussalade.
bereidingstip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g couscous
450 ml kokend water
½ bosje salade-ui
310 g rood-gele paprikareepjes in pot
100 g pikante hummus
300 g watermeloenstukjes
1 verse groene jalapeñopeper
15 g verse basilicum
1 limoen
225 g halloumi kaas
Dit heb je nodig
barbecue