Boerenkoolstamppot met spekjes
De koning onder de stamppotten, uiteraard mét krokante spekjes.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook samen met de boerenkool in een grote pan water met zout in 20 min. gaar. Giet af. Verhit ondertussen een pan zonder olie of boter en bak de spekjes op middelhoog vuur in ca. 7 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar het spekvet.
Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Stamp de aardappelen en de boerenkool met de pureestamper tot puree. Voeg de melk, boter en het spekvet toe en roer goed door tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamp over borden. Verdeel de spekjes erover.
Boerenkoolstamppot met spekjes
De koning onder de stamppotten, uiteraard mét krokante spekjes.
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook samen met de boerenkool in een grote pan water met zout in 20 min. gaar. Giet af. Verhit ondertussen een pan zonder olie of boter en bak de spekjes op middelhoog vuur in ca. 7 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar het spekvet.
Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Stamp de aardappelen en de boerenkool met de pureestamper tot puree. Voeg de melk, boter en het spekvet toe en roer goed door tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamp over borden. Verdeel de spekjes erover.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg kruimige aardappel
600 g boerenkool
250 g spekreepjes
100 ml halfvolle melk
50 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
keukenpapier
pureestamper