Klassieke boerenkoolstamppot
Bij guur weer gaan we voor boerenkool met worst. Het liefst zoals oma 'm altijd maakte!
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in stukken van 2 cm. Doe de boerenkool in een ruime pan en leg de aardappelen erop. Voeg water toe tot de aardappelen net onderstaan. Breng aan de kook en laat 10 min. op middelhoog vuur koken.
Haal de rookworsten uit de verpakking en leg op de aardappelen. Kook het geheel in nog ca. 10 min. gaar. Haal de rookworsten uit de pan en houd warm onder een deksel of aluminiumfolie. Giet de aardappelen en boerenkool af, maar vang het kookvocht op.
Stamp de aardappelen met de boerenkool fijn. Roer de boter en azijn erdoor tot de boter gesmolten is. Voeg kookvocht toe tot de stamppot de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de stamppot over de borden. Snijd de rookworst in plakjes en leg erop.
Klassieke boerenkoolstamppot
Bij guur weer gaan we voor boerenkool met worst. Het liefst zoals oma 'm altijd maakte!
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in stukken van 2 cm. Doe de boerenkool in een ruime pan en leg de aardappelen erop. Voeg water toe tot de aardappelen net onderstaan. Breng aan de kook en laat 10 min. op middelhoog vuur koken.
Haal de rookworsten uit de verpakking en leg op de aardappelen. Kook het geheel in nog ca. 10 min. gaar. Haal de rookworsten uit de pan en houd warm onder een deksel of aluminiumfolie. Giet de aardappelen en boerenkool af, maar vang het kookvocht op.
Stamp de aardappelen met de boerenkool fijn. Roer de boter en azijn erdoor tot de boter gesmolten is. Voeg kookvocht toe tot de stamppot de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de stamppot over de borden. Snijd de rookworst in plakjes en leg erop.
vegatip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappel
600 g verse boerenkool
500 g Gelderse rookworsten
25 g ongezouten roomboter
1 el azijn