Cheesecake met bonbons
bewaar
bewaar

Cheesecake met bonbons

Wil je cheesecake of bonbons bij de koffie? Met deze taart hoef je niet te kiezen!

35 min. bereiden / 2 uur 30 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Doe de koekjes met de boter in de keukenmachine en maal fijn. Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm en druk gelijkmatig aan. Dek af en laat 20 min. opstijven in de koelkast.

Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water. Breek 180 g chocolade in stukjes (per 16 stukjes). Laat au bain-marie smelten en afkoelen.

Verwarm ondertussen het sinaasappelsap op laag vuur. Knijp de gelatine uit, voeg toe aan het sap en roer tot ze daarin zijn opgelost. Laat iets afkoelen.

Klop de slagroom met de suiker en het vanille-extract met een mixer bijna stijf. Roer de roomkaas los en meng de gesmolten chocolade en het sinaasappelsap erdoor. Spatel de slagroom voorzichtig door het chocolademengsel.

Verdeel het mengsel gelijkmatig over de springvorm. Druk de bonbons voorzichtig in 4 rijen van 4 stuks in de vulling. Dek af en laat minimaal 2½ uur opstijven in de koelkast.

Snijd de randen van de cheesecake los. Verwijder de springvorm. Rasp de rest van de chocolade erboven en snijd in 16 stukjes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Cheesecake met bonbons

Wil je cheesecake of bonbons bij de koffie? Met deze taart hoef je niet te kiezen!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig