Cheesecake met bonbons
Wil je cheesecake of bonbons bij de koffie? Met deze taart hoef je niet te kiezen!
Aan de slag
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Doe de koekjes met de boter in de keukenmachine en maal fijn. Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm en druk gelijkmatig aan. Dek af en laat 20 min. opstijven in de koelkast.
Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water. Breek 180 g chocolade in stukjes (per 16 stukjes). Laat au bain-marie smelten en afkoelen.
Verwarm ondertussen het sinaasappelsap op laag vuur. Knijp de gelatine uit, voeg toe aan het sap en roer tot ze daarin zijn opgelost. Laat iets afkoelen.
Klop de slagroom met de suiker en het vanille-extract met een mixer bijna stijf. Roer de roomkaas los en meng de gesmolten chocolade en het sinaasappelsap erdoor. Spatel de slagroom voorzichtig door het chocolademengsel.
Verdeel het mengsel gelijkmatig over de springvorm. Druk de bonbons voorzichtig in 4 rijen van 4 stuks in de vulling. Dek af en laat minimaal 2½ uur opstijven in de koelkast.
Snijd de randen van de cheesecake los. Verwijder de springvorm. Rasp de rest van de chocolade erboven en snijd in 16 stukjes.
Cheesecake met bonbons
Wil je cheesecake of bonbons bij de koffie? Met deze taart hoef je niet te kiezen!
nagerecht
null personen
355 kcal
35 min. bereiden
150 min. wachten
Aan de slag
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Doe de koekjes met de boter in de keukenmachine en maal fijn. Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm en druk gelijkmatig aan. Dek af en laat 20 min. opstijven in de koelkast.
Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water. Breek 180 g chocolade in stukjes (per 16 stukjes). Laat au bain-marie smelten en afkoelen.
Verwarm ondertussen het sinaasappelsap op laag vuur. Knijp de gelatine uit, voeg toe aan het sap en roer tot ze daarin zijn opgelost. Laat iets afkoelen.
Klop de slagroom met de suiker en het vanille-extract met een mixer bijna stijf. Roer de roomkaas los en meng de gesmolten chocolade en het sinaasappelsap erdoor. Spatel de slagroom voorzichtig door het chocolademengsel.
Verdeel het mengsel gelijkmatig over de springvorm. Druk de bonbons voorzichtig in 4 rijen van 4 stuks in de vulling. Dek af en laat minimaal 2½ uur opstijven in de koelkast.
Snijd de randen van de cheesecake los. Verwijder de springvorm. Rasp de rest van de chocolade erboven en snijd in 16 stukjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
175 g roomboter amandeltongen
75 g ongezouten roomboter
3 blaadjes gelatine
200 g Lindt chocolade 78%
2 el sinaasappelsap
125 ml verse slagroom
3 el fijne kristalsuiker
2 tl vanille-extract
400 g roomkaas
200 g Lindt Lindor melk
Dit heb je nodig
kleine keukenmachine
bakpapier
vierkante springvorm met losse bodem (16x16 cm)
rasp