Indiase aardappelburger van Jamie Oliver
Zelf burgers maken van aardappelpuree? Als Jamie zegt dat het kan, is 't zo.
Aan de slag
Boen de aardappels en zoete aardappels en snijd ze in blokjes van 2 cm. Kook ze 10 minuten in een pan gezouten kokend water, of tot ze zacht zijn, giet ze af en laat ze uitwasemen.
Pel de tenen knoflook, schil de gember, hak ze samen met de rode peper fijn, doe ze met de boter, garam masala en het mosterdzaad in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en zet op matig vuur. Doe er na 1 minuut de blokjes aardappel bij, stamp ze fijn en voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe.
Bak de puree tot de onderkant krokant is, roer hem door elkaar en laat hem opnieuw krokant worden. Verdeel de puree in de pan in 4 gelijke porties, maak er met 2 lepels balletjes van en blijf ze regelmatig draaien tot ze rondom goudbruin en krokant zijn (geloof me; ze worden heerlijk!).
Schep de mangochutney in een kom, pers er net genoeg granaatappelsap bij om het mengsel vloeibaar te maken en meng er een handjevol granaatappelpitjes door. Maal de muntblaadjes in een blender door de yoghurt. Snijd de broodjes open, rooster de binnenkant heel licht en kneus de Mexicaanse mix grof in de vijzel.
Schep een klodder muntyoghurt op de onderste helft van de broodjes. Leg er een heet aardappelballetje op, maak de broodjes af met wat chutney en zoutjes, leg de kapjes erop en druk ze stevig aan.
Indiase aardappelburger van Jamie Oliver
Zelf burgers maken van aardappelpuree? Als Jamie zegt dat het kan, is 't zo.
hoofdgerecht
null personen
470 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Boen de aardappels en zoete aardappels en snijd ze in blokjes van 2 cm. Kook ze 10 minuten in een pan gezouten kokend water, of tot ze zacht zijn, giet ze af en laat ze uitwasemen.
Pel de tenen knoflook, schil de gember, hak ze samen met de rode peper fijn, doe ze met de boter, garam masala en het mosterdzaad in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en zet op matig vuur. Doe er na 1 minuut de blokjes aardappel bij, stamp ze fijn en voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe.
Bak de puree tot de onderkant krokant is, roer hem door elkaar en laat hem opnieuw krokant worden. Verdeel de puree in de pan in 4 gelijke porties, maak er met 2 lepels balletjes van en blijf ze regelmatig draaien tot ze rondom goudbruin en krokant zijn (geloof me; ze worden heerlijk!).
Schep de mangochutney in een kom, pers er net genoeg granaatappelsap bij om het mengsel vloeibaar te maken en meng er een handjevol granaatappelpitjes door. Maal de muntblaadjes in een blender door de yoghurt. Snijd de broodjes open, rooster de binnenkant heel licht en kneus de Mexicaanse mix grof in de vijzel.
Schep een klodder muntyoghurt op de onderste helft van de broodjes. Leg er een heet aardappelballetje op, maak de broodjes af met wat chutney en zoutjes, leg de kapjes erop en druk ze stevig aan.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
400 g aardappelen
400 zoete aardappelen
3 tenen knoflook
3 cm verse gember
1 rode peper
20 g ongezouten roomboter
1 tl garam masala
1 tl mosterdzaad
2 el mangochutney
½ granaatappel
30 g verse munt
4 el halfvolle yoghurt
4 hamburgerbroodjes
20 g Mexicaanse zoutjes mix