Zoete-aardappelpannenkoeken
Say yes to sweet potato! En in dit geval dan ook tegen pannenkoeken.
Aan de slag
Schil en snijd de zoete aardappel in stukken van 3 cm. Kook in een laagje water in ca. 15 min. gaar. Giet af in een vergiet en laat afkoelen. Schep in een kom en doe daar de eieren en kaneel bij. Pureer met een staafmixer tot een glad beslag.
Verhit telkens een ½ el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schep er steeds 4 porties beslag van Ø 8 cm in. Bak de pannenkoekjes in ca. 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak zo ook de rest van de pannenkoeken. Houd de pannenkoeken warm onder aluminiumfolie.
Hak ondertussen de pecannoten grof. Verdeel de pannenkoeken over de borden, bestrooi met de noten en besprenkel met de ahornsiroop.
Zoete-aardappelpannenkoeken
Instructievideo - 00:19 min.
Zoete-aardappelpannenkoeken
Say yes to sweet potato! En in dit geval dan ook tegen pannenkoeken.
null personen
340 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil en snijd de zoete aardappel in stukken van 3 cm. Kook in een laagje water in ca. 15 min. gaar. Giet af in een vergiet en laat afkoelen. Schep in een kom en doe daar de eieren en kaneel bij. Pureer met een staafmixer tot een glad beslag.
Verhit telkens een ½ el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schep er steeds 4 porties beslag van Ø 8 cm in. Bak de pannenkoekjes in ca. 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak zo ook de rest van de pannenkoeken. Houd de pannenkoeken warm onder aluminiumfolie.
Hak ondertussen de pecannoten grof. Verdeel de pannenkoeken over de borden, bestrooi met de noten en besprenkel met de ahornsiroop.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
450 g zoete aardappelen
6 middelgrote eieren
1 tl gemalen kaneel
1½ el milde olijfolie
30 g ongezouten pecannoten
2 el ahornsiroop
Dit heb je nodig
staafmixer