Sperziebonenstamppot met zwarte-oogbonen
Stamppot maak je eenvoudig vegan door havermelk te gebruiken.
Aan de slag
Week de zwarte oogbonen 8-12 uur in 2 liter koud water. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Breng met ruim koud water aan de kook en laat met de deksel op de pan 45 min. op laag vuur koken.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.
Snipper ondertussen de ui. Verhit de rijstolie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in stukjes van 2-3 cm. Voeg samen met het bonenkruid en het water toe aan de ui en laat met de deksel op de pan in 10 min. gaar worden. Roer regelmatig.
Hak ondertussen de noten grof en verwarm de havermelk. Giet de aardappelen af, voeg de havermelk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout en voeg de olijfolie toe.
Schep de zwarte oogbonen en het sperziebonenmengsel door de puree en warm goed door. Bestrooi met de noten.
Sperziebonenstamppot met zwarte-oogbonen
Stamppot maak je eenvoudig vegan door havermelk te gebruiken.
hoofdgerecht
null personen
660 kcal
45 min. bereiden
480 min. wachten
Aan de slag
Week de zwarte oogbonen 8-12 uur in 2 liter koud water. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Breng met ruim koud water aan de kook en laat met de deksel op de pan 45 min. op laag vuur koken.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.
Snipper ondertussen de ui. Verhit de rijstolie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in stukjes van 2-3 cm. Voeg samen met het bonenkruid en het water toe aan de ui en laat met de deksel op de pan in 10 min. gaar worden. Roer regelmatig.
Hak ondertussen de noten grof en verwarm de havermelk. Giet de aardappelen af, voeg de havermelk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout en voeg de olijfolie toe.
Schep de zwarte oogbonen en het sperziebonenmengsel door de puree en warm goed door. Bestrooi met de noten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
250 g AH Biologisch gedroogde zwarte oogbonen
1 kg iets kruimige aardappelen
1 middelgrote ui
2 el rijstolie
600 g sperziebonen
1 tl gedroogd bonenkruid
250 ml water
50 g cashewnoten
50 ml Oatly haverdrank
2 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
pureestamper