Eenpersoons leftover pasta ovenschotel
Je koelkast is je schatkist: je tovert er zo een pastaatje mee op tafel!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd ⅔ van de tomaten in partjes, snijd de andere tomaat in plakjes. Snijd de knoflook fijn. Snijd de helft van de mozzarella in plakjes, snijd de rest in kleine blokjes.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo al roerend 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpartjes en knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de spinazie (in delen) toe en laat al roerend slinken. Voeg de blokjes mozzarella toe en roer erdoor.
Meng het tomaten-spinaziemengsel met de pasta in de ovenschaal. Verdeel de mozzarella- en tomatenplakjes overlappend erover en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
Eenpersoons leftover pasta ovenschotel
Instructievideo - 00:23 min.
Eenpersoons leftover pasta ovenschotel
Je koelkast is je schatkist: je tovert er zo een pastaatje mee op tafel!
hoofdgerecht
null personen
770 kcal
10 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd ⅔ van de tomaten in partjes, snijd de andere tomaat in plakjes. Snijd de knoflook fijn. Snijd de helft van de mozzarella in plakjes, snijd de rest in kleine blokjes.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo al roerend 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpartjes en knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de spinazie (in delen) toe en laat al roerend slinken. Voeg de blokjes mozzarella toe en roer erdoor.
Meng het tomaten-spinaziemengsel met de pasta in de ovenschaal. Verdeel de mozzarella- en tomatenplakjes overlappend erover en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 trostomaten
1 teen knoflook
125 g mozzarella
50 g chorizoblokjes
100 g babyspinazie
150 g pasta
Dit heb je nodig
ovenschaal (15 x 20 cm, ingevet)