Romige pasta met courgette
Voor deze romige pasta heb je maar 5 ingrediënten nodig. Ideaal!
Aan de slag
Snijd de courgette met een scherp mes in de lengte in 8 dunne plakken en schep om met de olijfolie. Verhit de grillpan en gril de courgette 3 min., tot er mooie grillstrepen ontstaan. Leg op een bord en houd eventueel warm onder aluminiumfolie. Kook ondertussen de tagliatelle in 4 min. beetgaar. Giet af maar vang 150 ml kookvocht op (per 2 personen).
Boen ondertussen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Rasp de Parmezaanse kaas. Roer het sinaasappelrasp en -sap los met de mascarpone en de helft van de Parmezaanse kaas. Meng de mascarponesaus met het kookvocht door de pasta.
Verdeel de pasta de vier borden. Leg de gegrilde courgette erop en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.
Romige pasta met courgette
Voor deze romige pasta heb je maar 5 ingrediënten nodig. Ideaal!
hoofdgerecht
null personen
910 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de courgette met een scherp mes in de lengte in 8 dunne plakken en schep om met de olijfolie. Verhit de grillpan en gril de courgette 3 min., tot er mooie grillstrepen ontstaan. Leg op een bord en houd eventueel warm onder aluminiumfolie. Kook ondertussen de tagliatelle in 4 min. beetgaar. Giet af maar vang 150 ml kookvocht op (per 2 personen).
Boen ondertussen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Rasp de Parmezaanse kaas. Roer het sinaasappelrasp en -sap los met de mascarpone en de helft van de Parmezaanse kaas. Meng de mascarponesaus met het kookvocht door de pasta.
Verdeel de pasta de vier borden. Leg de gegrilde courgette erop en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 courgette
2 el milde olijfolie
250 g verse tagliatelle all'uovo
1 sinaasappel
50 g Parmigiano Reggiano
125 g mascarpone
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
grillpan