Boerenkoolstamppot met vega rookworst en speckjes
Oer-Hollandse boerenkoolstamppot met rookworst staat voor iedereen klaar. Ook als je het liefst vegetarisch eet.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook samen met de boerenkool in een ruime pan in 20 min. gaar.
Bereid ondertussen de vegetarische rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de helft van de margarine in een koekenpan en bak de speckjes 5 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat het bakvet zitten.
Voeg het water en de jusmix toe aan het achtergebleven bakvet en breng al roerend aan de kook. Laat 1 min. op laag vuur koken.
Giet de aardappelen en boerenkool af, maar vang een kopje (per 4 personen) van het kookvocht op. Stamp met de rest van de boter en wat kookvocht fijn tot een smeuïge stamppot. Schep de helft van de speckjes erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de rookworst in plakjes. Serveer de stamppot met de rest van de gebakken speckjes, de jus en rookworst.
Boerenkoolstamppot met vega rookworst en speckjes
Oer-Hollandse boerenkoolstamppot met rookworst staat voor iedereen klaar. Ook als je het liefst vegetarisch eet.
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook samen met de boerenkool in een ruime pan in 20 min. gaar.
Bereid ondertussen de vegetarische rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de helft van de margarine in een koekenpan en bak de speckjes 5 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat het bakvet zitten.
Voeg het water en de jusmix toe aan het achtergebleven bakvet en breng al roerend aan de kook. Laat 1 min. op laag vuur koken.
Giet de aardappelen en boerenkool af, maar vang een kopje (per 4 personen) van het kookvocht op. Stamp met de rest van de boter en wat kookvocht fijn tot een smeuïge stamppot. Schep de helft van de speckjes erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de rookworst in plakjes. Serveer de stamppot met de rest van de gebakken speckjes, de jus en rookworst.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
500 g verse boerenkool
250 g Unox vegetarische rookworsten
50 g margarine
250 g De Vegetarische Slager geroockte speckjes
24 g Knorr mix voor jus met uitjes
250 ml water