Boerenkoolstamppot met vegetarische rookworst
Geef je boerenkoolstamppot eens een upgrade met spruitjes. En vegetarische rookworst ernaast natuurlijk!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook met het bouillonblokje in het water in 20 min. gaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Snijd ondertussen de uien in dunne parten. Maak de spruiten schoon en halveer ze. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en meng met de helft van de olie. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
Verdeel ondertussen de boerenkool over een tweede met bakpapier beklede bakplaat en meng met de rest van de olie. Schep de spruiten halverwege om en rooster de boerenkool de laatste 10 min. boven in de oven mee. Schep halverwege om.
Bereid ondertussen de vega rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verkruimel de witte kaas.
Haal de groenten uit de oven. Stamp de aardappelen met de melk met de pureestamper tot een puree. Schep de geroosterde groente en de helft van de witte kaas erdoor. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de rookworst in plakjes. Serveer de stamppot met de vega rookworst en bestrooi met de rest van de witte kaas.
Boerenkoolstamppot met vegetarische rookworst
Geef je boerenkoolstamppot eens een upgrade met spruitjes. En vegetarische rookworst ernaast natuurlijk!
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook met het bouillonblokje in het water in 20 min. gaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Snijd ondertussen de uien in dunne parten. Maak de spruiten schoon en halveer ze. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en meng met de helft van de olie. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
Verdeel ondertussen de boerenkool over een tweede met bakpapier beklede bakplaat en meng met de rest van de olie. Schep de spruiten halverwege om en rooster de boerenkool de laatste 10 min. boven in de oven mee. Schep halverwege om.
Bereid ondertussen de vega rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verkruimel de witte kaas.
Haal de groenten uit de oven. Stamp de aardappelen met de melk met de pureestamper tot een puree. Schep de geroosterde groente en de helft van de witte kaas erdoor. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de rookworst in plakjes. Serveer de stamppot met de vega rookworst en bestrooi met de rest van de witte kaas.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
1 groentebouillontablet
1¼ l water
2 middelgrote uien
500 g spruitjes
2 el milde olijfolie
300 g verse boerenkool
1 vegetarische rookworst
100 g witte kaas 45+
200 ml halfvolle melk
Dit heb je nodig
bakpapier
pureestamper