Vegan chocolademousse
Het geheim van deze mousse? Aquafaba, oftewel: kikkererwtenvocht. Die maakt de mousse fluffy en stevig tegelijk!
Aan de slag
Breek de chocolade in stukjes in een vuurbestendige kom en hang deze in een pan met bijna kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt (au-bain marie). Smelt de chocola al roerend. Neem uit de pan en laat afkoelen totdat je er met je vinger in kunt dippen maar het nog wel warm is.
Laat de kikkererwten heel goed uitlekken in een zeef en vang het vocht op. Je hebt ca. 75 ml vocht per 2 porties nodig. Voeg het citroensap toe. De kikkererwten worden niet gebruikt.
Klop met een handmixer het kikkererwtenvocht (ook wel aquafaba genoemd) in ca. 5 min. zo dik mogelijk. Voeg geleidelijk en al kloppend de suiker en vanille-aroma toe. Spatel de chocolade in delen door de opgeklopte aquafaba. Verdeel de mousse over de glazen en laat 30 min. opstijven in de koelkast. Neem uit de koelkast en bestrooi met het zout.
Vegan chocolademousse
Instructievideo - 00:26 min.
Vegan chocolademousse
Het geheim van deze mousse? Aquafaba, oftewel: kikkererwtenvocht. Die maakt de mousse fluffy en stevig tegelijk!
nagerecht
null porties
365 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Breek de chocolade in stukjes in een vuurbestendige kom en hang deze in een pan met bijna kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt (au-bain marie). Smelt de chocola al roerend. Neem uit de pan en laat afkoelen totdat je er met je vinger in kunt dippen maar het nog wel warm is.
Laat de kikkererwten heel goed uitlekken in een zeef en vang het vocht op. Je hebt ca. 75 ml vocht per 2 porties nodig. Voeg het citroensap toe. De kikkererwten worden niet gebruikt.
Klop met een handmixer het kikkererwtenvocht (ook wel aquafaba genoemd) in ca. 5 min. zo dik mogelijk. Voeg geleidelijk en al kloppend de suiker en vanille-aroma toe. Spatel de chocolade in delen door de opgeklopte aquafaba. Verdeel de mousse over de glazen en laat 30 min. opstijven in de koelkast. Neem uit de koelkast en bestrooi met het zout.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
100 g pure chocolade fleur de sel
350 g kikkererwten in pot
1 tl citroensap
50 g suiker
1 tl vanillearoma
¼ tl grof zeezout