Crème brûlée van kokos
In deze créme brûlée verwerk je een triple van kokos: kokosmelk, kokosbloesemsuiker én kokossnippers.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng de kokosmelk, het vanillestokje en -merg aan de kook. Zet het vuur uit. Splits ondertussen de eieren, de eiwitten worden niet gebruikt. Klop de eidooiers in een kom met de kokosbloesemsuiker en een snufje zout.
Verwijder het vanillestokje, schenk de warme kokosmelk met een garde geleidelijk door het eimengsel en roer goed door. Giet door een zeef boven een maatbeker en vervolgens in de schaaltjes.
Zet de schaaltjes in de braadslee en plaats in het midden van de oven. Vul de braadslee tot halverwege de rand van de schaaltjes met heet water en laat de custard in de oven in ca. 35 min. gaar worden. De custard is gaar als de bovenkant gestold is, maar de crème in het midden nog een beetje wiebelig. Hij mag niet vloeibaar zijn; verleng eventueel de oventijd tot de juiste gaarheid bereikt is. Haal de schaaltjes uit het waterbad en laat op een rooster 30 min. afkoelen.
Dek de schaaltjes af met vershoudfolie en zet minimaal 2 uur in de koelkast. Verdeel er vlak voor het serveren de kristalsuiker over en karamelliseer met de crème-brûléebrander. Bestrooi met de kokossnippers en serveer.
Crème brûlée van kokos
In deze créme brûlée verwerk je een triple van kokos: kokosmelk, kokosbloesemsuiker én kokossnippers.
nagerecht
null personen
405 kcal
15 min. bereiden
150 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng de kokosmelk, het vanillestokje en -merg aan de kook. Zet het vuur uit. Splits ondertussen de eieren, de eiwitten worden niet gebruikt. Klop de eidooiers in een kom met de kokosbloesemsuiker en een snufje zout.
Verwijder het vanillestokje, schenk de warme kokosmelk met een garde geleidelijk door het eimengsel en roer goed door. Giet door een zeef boven een maatbeker en vervolgens in de schaaltjes.
Zet de schaaltjes in de braadslee en plaats in het midden van de oven. Vul de braadslee tot halverwege de rand van de schaaltjes met heet water en laat de custard in de oven in ca. 35 min. gaar worden. De custard is gaar als de bovenkant gestold is, maar de crème in het midden nog een beetje wiebelig. Hij mag niet vloeibaar zijn; verleng eventueel de oventijd tot de juiste gaarheid bereikt is. Haal de schaaltjes uit het waterbad en laat op een rooster 30 min. afkoelen.
Dek de schaaltjes af met vershoudfolie en zet minimaal 2 uur in de koelkast. Verdeel er vlak voor het serveren de kristalsuiker over en karamelliseer met de crème-brûléebrander. Bestrooi met de kokossnippers en serveer.
bereidingstip:
bereidingstip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 vanillestokje
400 ml kokosmelk
6 middelgrote eieren
70 g kokosbloesemsuiker
50 g fijne kristalsuiker
2 el kokossnippers
Dit heb je nodig
ovenvaste schaaltjes (Ø 9 cm)
zeef
crème-brûléebrander