Pasta met gorgonzola en spinazie
Is er een beter eenpansgerecht dan pasta met spinazie en gorgonzola-roomsaus? Wij vinden van niet.
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de gorgonzola in kleine stukjes. Doe de ongekookte spaghetti met de ui, knoflook, gorgonzola, slagroom, het bouillonblokje, peper en zout in een grote hapjespan. Giet hier het kokend water bij en breng op middelhoog vuur aan de kook. Laat ca. 6 min. zachtjes doorkoken. Roer af en toe door.
Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Laat 3 min. koken tot de pasta bijna gaar is en er een laag van ca. 3 cm kookvocht over is.
Haal de pan van het vuur en laat 5 min. staan met de deksel erop. Boen ondertussen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in parten. Hak ondertussen de walnoten fijn. Roer het citroenrasp en 1 el sap (per 4 personen) erdoor en breng op smaak met versgemalen peper. Verdeel over de borden en bestrooi met de walnoten. Serveer met de citroenparten.
Pasta met gorgonzola en spinazie
Is er een beter eenpansgerecht dan pasta met spinazie en gorgonzola-roomsaus? Wij vinden van niet.
hoofdgerecht
null personen
780 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de gorgonzola in kleine stukjes. Doe de ongekookte spaghetti met de ui, knoflook, gorgonzola, slagroom, het bouillonblokje, peper en zout in een grote hapjespan. Giet hier het kokend water bij en breng op middelhoog vuur aan de kook. Laat ca. 6 min. zachtjes doorkoken. Roer af en toe door.
Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Laat 3 min. koken tot de pasta bijna gaar is en er een laag van ca. 3 cm kookvocht over is.
Haal de pan van het vuur en laat 5 min. staan met de deksel erop. Boen ondertussen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in parten. Hak ondertussen de walnoten fijn. Roer het citroenrasp en 1 el sap (per 4 personen) erdoor en breng op smaak met versgemalen peper. Verdeel over de borden en bestrooi met de walnoten. Serveer met de citroenparten.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
200 g gorgonzola piccante blauwaderkaas
300 g spaghetti
250 ml De Zaanse Hoeve verse slagroom
1 groentebouillontablet
700 ml kokend water
600 g verse bladspinazie
1 citroen
60 g ongebrande walnoten
Dit heb je nodig
hapjespan