Smörgåstårta (Zweedse sandwichtaart)
Smörgåstårta, een Zweedse sandwichtaart, is gelukkig gemakkelijker te maken dan de naam uit te spreken is!
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook, voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 8 min. hard. Giet af, laat schrikken en pel ze. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de halve komkommer in de lengte met een dunschiller in dunne plakken.
Prak de eieren met een vork in stukjes. Meng met ⅓ van de mayonaise en 1 el bieslook en zet apart. Meng de zuivelspread met de rest van de mayonaise, 2 el citroensap, 2 tl -rasp, de mierikswortel en 5 el bieslook. Breng op smaak met zout en royaal peper.
Snijd de korstjes van het brood. Leg 3 sneetjes brood naast elkaar op een schaal en besmeer met 75 g van het zuivelspreadmengsel. Verdeel de plakjes zalm erover. Leg 3 sneetjes brood daarop. Besmeer deze met 75 g van het zuivel-spreadmengsel en verdeel de komkommer erover, maar houd 5 plakjes komkommer apart. Bestrooi met peper. Leg 3 sneetjes brood op de komkommer en besmeer met 75 g van het zuivelspreadmengsel. Verdeel de eiersalade erover.
Dek af met de rest van het brood en druk het geheel iets aan. Besmeer de buitenkant van de taart met de rest van het zuivel-spreadmengsel. Zet 1 uur in de koelkast.
Decoreer de bovenkant van de taart met de rucola, wilde-zalmeitjes, de rest van de bieslook en de rest van het citroenrasp. Maak roosjes van de komkommer en verdeel over de smörgåstårta.
Smörgåstårta (Zweedse sandwichtaart)
Instructievideo - 00:56 min.
Smörgåstårta (Zweedse sandwichtaart)
Smörgåstårta, een Zweedse sandwichtaart, is gelukkig gemakkelijker te maken dan de naam uit te spreken is!
null personen
835 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook, voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 8 min. hard. Giet af, laat schrikken en pel ze. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de halve komkommer in de lengte met een dunschiller in dunne plakken.
Prak de eieren met een vork in stukjes. Meng met ⅓ van de mayonaise en 1 el bieslook en zet apart. Meng de zuivelspread met de rest van de mayonaise, 2 el citroensap, 2 tl -rasp, de mierikswortel en 5 el bieslook. Breng op smaak met zout en royaal peper.
Snijd de korstjes van het brood. Leg 3 sneetjes brood naast elkaar op een schaal en besmeer met 75 g van het zuivelspreadmengsel. Verdeel de plakjes zalm erover. Leg 3 sneetjes brood daarop. Besmeer deze met 75 g van het zuivel-spreadmengsel en verdeel de komkommer erover, maar houd 5 plakjes komkommer apart. Bestrooi met peper. Leg 3 sneetjes brood op de komkommer en besmeer met 75 g van het zuivelspreadmengsel. Verdeel de eiersalade erover.
Dek af met de rest van het brood en druk het geheel iets aan. Besmeer de buitenkant van de taart met de rest van het zuivel-spreadmengsel. Zet 1 uur in de koelkast.
Decoreer de bovenkant van de taart met de rucola, wilde-zalmeitjes, de rest van de bieslook en de rest van het citroenrasp. Maak roosjes van de komkommer en verdeel over de smörgåstårta.
bewaartip:
variatietip:
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 middelgrote eieren
25 g verse bieslook
1 citroen
½ komkommer
6 el mayonaise
400 g zuivelspread naturel
2 el mierikswortel
12 sneetjes wit casinobrood
200 g gravad lachs
40 g rucola
25 g wilde-zalmeitjes