BBQ-regenboogforel met citroen en geroosterde venkel
Deze regenboogforel is een perfect visje om te grillen, helemaal lekker samen met de anijsachtige venkel.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd 1 helft in halve plakjes, bewaar de andere helft. Snijd de verse kruiden fijn. Spoel de forellen af en dep de binnen- en buitenkant droog met keukenpapier. Stop de plakjes citroen, alle dille en de helft van de peterselie (per 4 personen) en munt in de buikholten. Bestrijk de vis met 2 el olie (per 4 personen) en bestrooi met peper en zout. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Snijd het loof van de venkel (bewaar voor garnering). Snijd de knollen in de lengte in plakken van een ½ cm. (De onderkant van de knollen zorgt ervoor dat de plakken heel blijven en je ze makkelijker kunt grillen.) Snijd de knoflook fijn. Schep de venkel om met 2 el olie (per 4 personen), de knoflook, chilivlokken en peper en eventueel zout.
Gril de venkelplakken op de barbecue in 10-12 min. goudbruin. Keer halverwege. Leg de citroenhelft met de snijkant op de barbecue en gril 5 min. Pers uit en meng het sap met het citroenrasp, de rest van de kruiden, de rest van de olie, de mosterd, kappertjes, peper en eventueel zout. Schep om met de warme venkel, dek af met aluminiumfolie en laat de smaken intrekken.
Doe ondertussen 2 forellen in de visklem en rooster ze in 12-15 min. gaar op de barbecue. Keer regelmatig. Neem uit de klem en houd warm onder aluminiumfolie. Bereid de rest van de vis op dezelfde manier.
Bestrooi de gegrilde venkel met het loof en serveer met de forel.
BBQ-regenboogforel met citroen en geroosterde venkel
Deze regenboogforel is een perfect visje om te grillen, helemaal lekker samen met de anijsachtige venkel.
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
60 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd 1 helft in halve plakjes, bewaar de andere helft. Snijd de verse kruiden fijn. Spoel de forellen af en dep de binnen- en buitenkant droog met keukenpapier. Stop de plakjes citroen, alle dille en de helft van de peterselie (per 4 personen) en munt in de buikholten. Bestrijk de vis met 2 el olie (per 4 personen) en bestrooi met peper en zout. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Snijd het loof van de venkel (bewaar voor garnering). Snijd de knollen in de lengte in plakken van een ½ cm. (De onderkant van de knollen zorgt ervoor dat de plakken heel blijven en je ze makkelijker kunt grillen.) Snijd de knoflook fijn. Schep de venkel om met 2 el olie (per 4 personen), de knoflook, chilivlokken en peper en eventueel zout.
Gril de venkelplakken op de barbecue in 10-12 min. goudbruin. Keer halverwege. Leg de citroenhelft met de snijkant op de barbecue en gril 5 min. Pers uit en meng het sap met het citroenrasp, de rest van de kruiden, de rest van de olie, de mosterd, kappertjes, peper en eventueel zout. Schep om met de warme venkel, dek af met aluminiumfolie en laat de smaken intrekken.
Doe ondertussen 2 forellen in de visklem en rooster ze in 12-15 min. gaar op de barbecue. Keer regelmatig. Neem uit de klem en houd warm onder aluminiumfolie. Bereid de rest van de vis op dezelfde manier.
Bestrooi de gegrilde venkel met het loof en serveer met de forel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
7½ g verse dille
15 g verse platte peterselie
15 g verse munt
4 verse regenboogforellen
7 el milde olijfolie
2 venkelknollen
1 teen knoflook
½ tl chilivlokken
1 el milde mosterd
2 el kappertjes
Dit heb je nodig
barbecue
bakkwast
aluminiumfolie
visklem