Vegetarische taco-hapjes met 'gehakt' van kikkererwten
Vegetarische taco's zijn altijd een goed idee! Het 'gehakt' maken we zelf van kikkererwten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Stapel de tortillawraps op elkaar en snijd kruislings in 4 punten. Verdeel de stukken over de muffinvormpjes en druk aan zodat ze een cupje vormen. Bak in het midden van de oven in 10 min. krokant.
Spoel ondertussen de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit de olie in een hapjespan, voeg de kikkererwten toe en stamp met de pureestamper tot grove kruim. Voeg de bonenkruiden en barbecuesaus toe en bak 10 min. op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de komkommer in blokjes van ½ cm. Snijd de bosui in flinterdunne ringen. Boen en rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de komkommer, bosui en het limoenrasp door elkaar. Breng op smaak met limoensap, peper en zout.
Neem de tacobakjes uit de oven en vul met het kikkererwtenmengsel. Leg de komkommersalade erop en verkruimel de kaas erover.
Vegetarische taco-hapjes met 'gehakt' van kikkererwten
Instructievideo - 00:38 min.
Vegetarische taco-hapjes met 'gehakt' van kikkererwten
Vegetarische taco's zijn altijd een goed idee! Het 'gehakt' maken we zelf van kikkererwten.
bijgerecht
null personen
85 kcal
20 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Stapel de tortillawraps op elkaar en snijd kruislings in 4 punten. Verdeel de stukken over de muffinvormpjes en druk aan zodat ze een cupje vormen. Bak in het midden van de oven in 10 min. krokant.
Spoel ondertussen de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit de olie in een hapjespan, voeg de kikkererwten toe en stamp met de pureestamper tot grove kruim. Voeg de bonenkruiden en barbecuesaus toe en bak 10 min. op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de komkommer in blokjes van ½ cm. Snijd de bosui in flinterdunne ringen. Boen en rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de komkommer, bosui en het limoenrasp door elkaar. Breng op smaak met limoensap, peper en zout.
Neem de tacobakjes uit de oven en vul met het kikkererwtenmengsel. Leg de komkommersalade erop en verkruimel de kaas erover.
dieettip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 paprika chili-tortilla's
400 g kikkererwten in blik
1 el milde olijfolie
1 el Mexicaanse bonenkruiden
3 el barbecuesaus
½ komkommer
1 bosuitje
1 limoen
75 g witte kaas
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes (ingevet)
pureestamper