Appel-perencake
De koek- en speculaaskruiden maken deze appel-perencake tot écht herfstgebak.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Mix de boter, suiker en het zout in een kom 5 min. met een handmixer licht en luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix tot de vorige is opgenomen. Roer de crème fraîche erdoor.
Zeef het bakmeel en de koek- en speculaaskruiden erboven en spatel erdoor. Schil de appels, snijd in parten en verwijder het klokhuis. Rasp grof en meng met de rozijnen door het beslag. Verdeel over een met bakpapier beklede springvorm.
Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Halveer de kwarten in de lengte en leg met de snijkant naar beneden in een cirkel in het beslag. Bestrooi met het amandelschaafsel en bak de cake in ca. 65 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Controleer met de satéprikker of de cake gaar is door na 55 min. in het midden van de cake te prikken. Is de prikker schoon, dan is de cake gaar.
Laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
Appel-perencake
De koek- en speculaaskruiden maken deze appel-perencake tot écht herfstgebak.
null personen
350 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
65 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Mix de boter, suiker en het zout in een kom 5 min. met een handmixer licht en luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix tot de vorige is opgenomen. Roer de crème fraîche erdoor.
Zeef het bakmeel en de koek- en speculaaskruiden erboven en spatel erdoor. Schil de appels, snijd in parten en verwijder het klokhuis. Rasp grof en meng met de rozijnen door het beslag. Verdeel over een met bakpapier beklede springvorm.
Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Halveer de kwarten in de lengte en leg met de snijkant naar beneden in een cirkel in het beslag. Bestrooi met het amandelschaafsel en bak de cake in ca. 65 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Controleer met de satéprikker of de cake gaar is door na 55 min. in het midden van de cake te prikken. Is de prikker schoon, dan is de cake gaar.
Laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
200 g ongezouten roomboter
200 g fijne kristalsuiker
1 mespunt zout
2 middelgrote eieren
125 g crème fraîche light
250 g zelfrijzend bakmeel
1½ el koek- en speculaaskruiden
2 Braeburn appels
6 el rozijnen
2 Conference peren
2 el amandelschaafsel
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
sateprikker