Smashed potatoes met gegratineerde kip
bewaar
bewaar

Smashed potatoes met gegratineerde kip

Smashed potatoes: door aardappels te pletten heb je extra veel van het lekkerste deel van aardappels uit de oven; de krokante buitenlaag.

30 min. bereiden / 40 min. oventijd

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de aardappelen schoon en kook in 20 min. gaar. Giet af en laat 5 min. droogstomen. Snijd de ui in dunne halve ringen. Giet de azijn erover en laat 15 min. staan. Schep halverwege om.

Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Snijd de onderkant van het witlof en snijd het lof in dunne ringen. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes van 1 cm. Meng het witlof, de appel, mayonaise en de helft van het sinaasappelrasp en -sap tot een salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Plet met een vork de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅔ van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak ca. 40 min. in het midden van de oven tot ze knapperig zijn.

Schep ondertussen de kip om met 2 el sinaasappelsap (per 4 personen), de rest van het rasp, de paprikapoeder en de rest van de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 10 min. onder de aardappelen. Bestrooi de kip met de kaas en bak nog ca. 10 min. tot deze is gesmolten en de kip gaar is. Schep de gemarineerde ui door de salade en serveer met de gegratineerde kip en knapperige aardappelen.

bereidingstipGeen 2 bakplaten? Gebruik dan een met bakpapier bekleed ovenrooster.
vegatipVervang de kipdijfilet door 800 g uitgelekte en afgespoelde kikkererwten, gemengd met 2 el olijfolie, een ½ el paprikapoeder, peper en eventueel zout. Rooster net als de kip op een aparte bakplaat.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Smashed potatoes met gegratineerde kip

Smashed potatoes: door aardappels te pletten heb je extra veel van het lekkerste deel van aardappels uit de oven; de krokante buitenlaag.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig