Smashed potatoes met gegratineerde kip
Smashed potatoes: door aardappels te pletten heb je extra veel van het lekkerste deel van aardappels uit de oven; de krokante buitenlaag.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de aardappelen schoon en kook in 20 min. gaar. Giet af en laat 5 min. droogstomen. Snijd de ui in dunne halve ringen. Giet de azijn erover en laat 15 min. staan. Schep halverwege om.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Snijd de onderkant van het witlof en snijd het lof in dunne ringen. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes van 1 cm. Meng het witlof, de appel, mayonaise en de helft van het sinaasappelrasp en -sap tot een salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Plet met een vork de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅔ van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak ca. 40 min. in het midden van de oven tot ze knapperig zijn.
Schep ondertussen de kip om met 2 el sinaasappelsap (per 4 personen), de rest van het rasp, de paprikapoeder en de rest van de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 10 min. onder de aardappelen. Bestrooi de kip met de kaas en bak nog ca. 10 min. tot deze is gesmolten en de kip gaar is. Schep de gemarineerde ui door de salade en serveer met de gegratineerde kip en knapperige aardappelen.
Smashed potatoes met gegratineerde kip
Smashed potatoes: door aardappels te pletten heb je extra veel van het lekkerste deel van aardappels uit de oven; de krokante buitenlaag.
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
30 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de aardappelen schoon en kook in 20 min. gaar. Giet af en laat 5 min. droogstomen. Snijd de ui in dunne halve ringen. Giet de azijn erover en laat 15 min. staan. Schep halverwege om.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Snijd de onderkant van het witlof en snijd het lof in dunne ringen. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes van 1 cm. Meng het witlof, de appel, mayonaise en de helft van het sinaasappelrasp en -sap tot een salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Plet met een vork de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅔ van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak ca. 40 min. in het midden van de oven tot ze knapperig zijn.
Schep ondertussen de kip om met 2 el sinaasappelsap (per 4 personen), de rest van het rasp, de paprikapoeder en de rest van de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 10 min. onder de aardappelen. Bestrooi de kip met de kaas en bak nog ca. 10 min. tot deze is gesmolten en de kip gaar is. Schep de gemarineerde ui door de salade en serveer met de gegratineerde kip en knapperige aardappelen.
bereidingstip:
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappel
1 rode ui
2 el wittewijnazijn
1 sinaasappel
500 g witlof
1 zoete appel
2 el extra romige mayonaise
3 el milde olijfolie
395 g kipdijfilet
1 el paprikapoeder
100 g De Zaanse Hoeve mild 30+ geraspt
Dit heb je nodig
bakplaten
bakpapier