Gezonde boerenkoolstamppot
bewaar
bewaar

Gezonde boerenkoolstamppot

Gewoon tijdens het koken van de aardappelen rooster je boerenkool en spitskool in de oven voor een verrassend lekkere upgrade van de klassieke stamp.

30 min. bereiden / 15 min. oventijd

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in ruim water in 20 min. gaar.

Halveer ondertussen de spitskool in de lengte. Schaaf met de keukenmachine of mandoline in de breedte in flinterdunne plakjes. Verdeel de boerenkool met de spitskool over 2 met bakpapier beklede bakplaten en meng met de helft van de olie. Breng op smaak met peper en rooster ca. 15 min. in het midden van de oven tot knapperig en iets geslonken. Schep halverwege om.

Snijd de varkenslappen in reepjes. Verhit een koekenpan met de rest van de olie en bak het vlees in 10 min. goudbruin en gaar. Meng ondertussen de seasoning mix met 2 el water en voeg dit de laatste 2 min. toe aan het vlees. Schep regelmatig om.

Neem de boeren- en spitskool uit de oven. Giet de aardappelen af en stamp samen met de melk en de geroosterde groente met de pureestamper tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper.

Verdeel de stamppot over diepe borden en serveer met de varkensreepjes.

kookstaptipGeen 2 bakplaten? Bekleed een ovenrooster met bakpapier.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gezonde boerenkoolstamppot

Gewoon tijdens het koken van de aardappelen rooster je boerenkool en spitskool in de oven voor een verrassend lekkere upgrade van de klassieke stamp.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig