Paprika-tomatensoep met geitenkaaspesto
bewaar
bewaar

Paprika-tomatensoep met geitenkaaspesto

Maak je paprika-tomatensoep af met knapperige knoflookcroutons en geitenkaaspesto. Soeperlekker!

20 min. bereiden / 15 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Scheur het brood in stukken van 1 ½ cm. Snijd de tenen knoflook fijn en meng de helft met 3 el olie (per 4 personen) en de Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper.

Meng de knoflookolie met het brood en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven tot knapperige croutons.

Bereid ondertussen de groenten voor soep met de bouillonblokjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Rasp ondertussen de kaas. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Pluk de blaadjes van het basilicum, hou een paar blaadjes achter ter garnering.

Maal de pijnboompitten, kaas, basilicumblaadjes, 1-2 el citroensap (per 4 personen), 1 tl rasp (per 4 personen) en de rest van de knoflook en van de olie in de hakmolen van de staafmixer tot een pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel de soep over kommen en verdeel een deel van de croutons erover. Besprenkel met wat pesto. Serveer de rest van de croutons samen met de rest van de pesto erbij.

combinatietipLekker met chilivlokken.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Paprika-tomatensoep met geitenkaaspesto

Maak je paprika-tomatensoep af met knapperige knoflookcroutons en geitenkaaspesto. Soeperlekker!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig