Pistolet met kipgehaktballetjes en sriracha mayo
Fusion broodje: pistoletje met kruidige kipgehaktballen, geinspireerd door Vietnamese banh mi met kruiden van buurland Thailand.
Aan de slag
Meng het kipgehakt met de boemboe groene curry, breng op smaak met peper en eventueel zout en vorm er 12 balletjes van. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de balletjes in ca. 8 min. gaar.
Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringetjes en doe samen met de spitskool, peen julienne, azijn en suiker in een grote kom en schep goed door. Schaaf met een kaasschaaf 8 linten komkommer.
Snijd de pistolets in de lengte doormidden. Besmeer de onderste helft met de sriracha mayo, beleg met 2 komkommerlinten, 2 el koolsalade en 3 gehaktballetjes. Verwijder de dikke stelen van de koriander, verdeel over de broodjes en leg de bovenste helft van het broodje erop. Herhaal dit met elke pistolet. Serveer de rest van de koolsalade in kommetjes erbij.
Pistolet met kipgehaktballetjes en sriracha mayo
Fusion broodje: pistoletje met kruidige kipgehaktballen, geinspireerd door Vietnamese banh mi met kruiden van buurland Thailand.
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Meng het kipgehakt met de boemboe groene curry, breng op smaak met peper en eventueel zout en vorm er 12 balletjes van. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de balletjes in ca. 8 min. gaar.
Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringetjes en doe samen met de spitskool, peen julienne, azijn en suiker in een grote kom en schep goed door. Schaaf met een kaasschaaf 8 linten komkommer.
Snijd de pistolets in de lengte doormidden. Besmeer de onderste helft met de sriracha mayo, beleg met 2 komkommerlinten, 2 el koolsalade en 3 gehaktballetjes. Verwijder de dikke stelen van de koriander, verdeel over de broodjes en leg de bovenste helft van het broodje erop. Herhaal dit met elke pistolet. Serveer de rest van de koolsalade in kommetjes erbij.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g kipgehakt naturel
2 el boemboe groene curry
2 el zonnebloemolie
3 bosuitjes
200 g koelvers fijngesneden spitskool
150 g peen julienne
5 el witte natuurazijn
2 el kristalsuiker
1 komkommer
4 verse witte pistolets
4 el sriracha mayo
15 g verse koriander