Salie-sinaasappelboter
bewaar
bewaar

Salie-sinaasappelboter

Deze salie-sinaasappelboter is heerlijk in een (tomaten)saus bij de pasta of groente.

20 min. bereiden / 1 uur wachten

4 ingrediënten

Aan de slag

Klop de boter met een handmixer in 5 min. op de middelste stand luchtig.

Rooster het venkelzaad 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Stamp het venkelzaad in een vijzel fijn. Snijd de blaadjes van de salie fijn. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Meng met een spatel het venkelzaad, de salie en het sinaasappelrasp door de opgeklopte boter en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Leg de boter in het midden van een stuk bakpapier. Rol het eromheen en draai de uiteinden in tegengestelde richting dicht, zodat je een worstje krijgt.

Laat de boter minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

combinatietip Lekker door een (tomaten)saus voor bij pasta of groente.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Salie-sinaasappelboter

Deze salie-sinaasappelboter is heerlijk in een (tomaten)saus bij de pasta of groente.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig