Salie-sinaasappelboter
Deze salie-sinaasappelboter is heerlijk in een (tomaten)saus bij de pasta of groente.
Aan de slag
Klop de boter met een handmixer in 5 min. op de middelste stand luchtig.
Rooster het venkelzaad 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Stamp het venkelzaad in een vijzel fijn. Snijd de blaadjes van de salie fijn. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Meng met een spatel het venkelzaad, de salie en het sinaasappelrasp door de opgeklopte boter en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg de boter in het midden van een stuk bakpapier. Rol het eromheen en draai de uiteinden in tegengestelde richting dicht, zodat je een worstje krijgt.
Laat de boter minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Salie-sinaasappelboter
Deze salie-sinaasappelboter is heerlijk in een (tomaten)saus bij de pasta of groente.
bijgerecht
null porties
470 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Klop de boter met een handmixer in 5 min. op de middelste stand luchtig.
Rooster het venkelzaad 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Stamp het venkelzaad in een vijzel fijn. Snijd de blaadjes van de salie fijn. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Meng met een spatel het venkelzaad, de salie en het sinaasappelrasp door de opgeklopte boter en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg de boter in het midden van een stuk bakpapier. Rol het eromheen en draai de uiteinden in tegengestelde richting dicht, zodat je een worstje krijgt.
Laat de boter minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
250 g Violife Vioblock ongezouten
1 tl venkelzaad
3 takjes verse salie
1 sinaasappel
Dit heb je nodig
bakpapier
handmixer
vijzel