Sambal goreng tempeh
Sambal goreng betekent gebakken sambal. In dit recept wordt de tempeh dan ook samen met sambal gebakken.
Aan de slag
Snijd de sjalotten en knoflook grof. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees grof.
Doe de sjalot, knoflook en peper in een vijzel of keukenmachine en maal tot een pasta. Meng de sambal en laos erdoor (boemboe).
Snijd de tempeh in de breedte in repen van ca. 1 cm en snijd de repen in de lengte doormidden. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en bak hierin de tempeh in ca. 6 min. bruin en krokant. Keer halverwege. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Bak in dezelfde pan de boemboe al roerend 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de ketjap en kokosbloesemsuiker toe en kook 1 min. mee. Schep de gebakken tempeh erdoor en serveer warm.
Sambal goreng tempeh
Sambal goreng betekent gebakken sambal. In dit recept wordt de tempeh dan ook samen met sambal gebakken.
bijgerecht
null personen
390 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de sjalotten en knoflook grof. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees grof.
Doe de sjalot, knoflook en peper in een vijzel of keukenmachine en maal tot een pasta. Meng de sambal en laos erdoor (boemboe).
Snijd de tempeh in de breedte in repen van ca. 1 cm en snijd de repen in de lengte doormidden. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en bak hierin de tempeh in ca. 6 min. bruin en krokant. Keer halverwege. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Bak in dezelfde pan de boemboe al roerend 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de ketjap en kokosbloesemsuiker toe en kook 1 min. mee. Schep de gebakken tempeh erdoor en serveer warm.
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 sjalotten
3 tenen knoflook
1 rode peper
1 el sambal oelek
1 tl gemalen laos
500 g tempeh
100 ml zonnebloemolie
3 el ketjap manis
1 el kokosbloesemsuiker
Dit heb je nodig
vijzel of kleine keukenmachine