Salade van cottage cheese en platbrood
Pauzeproof lunchen doe je met deze salade van hüttenkäse en platbrood. In 15 min. is-ie klaar en kun jij rustig eten voor je weer aan het werk moet.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 C. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de bosui in flinterdunne ringen en rasp de radijs grof.
Meng de groenten met de helft van de olie, het citroensap en de helft van het citroenrasp tot een salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de Libanese broden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de hüttenkäse over een grote schaal. Verdeel de salade in het midden erop, besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met de za’atar en de rest van het citroenrasp. Serveer met het Libanees brood.
Salade van cottage cheese en platbrood
Pauzeproof lunchen doe je met deze salade van hüttenkäse en platbrood. In 15 min. is-ie klaar en kun jij rustig eten voor je weer aan het werk moet.
null personen
340 kcal
15 min. bereiden
2 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 C. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de bosui in flinterdunne ringen en rasp de radijs grof.
Meng de groenten met de helft van de olie, het citroensap en de helft van het citroenrasp tot een salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de Libanese broden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de hüttenkäse over een grote schaal. Verdeel de salade in het midden erop, besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met de za’atar en de rest van het citroenrasp. Serveer met het Libanees brood.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
250 g cherrytomaten
1 komkommer
1 bosui
200 g radijsjes
2 el extra vierge olijfolie
4 platbroden
400 g AH cottage cheese
2 tl za'atar