Zuurkool 'carbonara' met kaaskrokantjes
Carbonara maar dan op z'n Hollands! De pasta ruil je in voor kruimige aardappelen en zuurkool, maar de spekjes, room en kaas houd je er zeker in. Met zelfgemaakte kaaskrokantjes.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in parten. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd ze fijn. Verdeel de parten aardappel met ¾ van de rozemarijn over de bakplaat, besprenkel met ¼ van de olie. Rooster ca. 40 min. in het midden van de oven. Schep halverwege de baktijd om.
Snipper ondertussen de uien. Halveer de knoflook en wrijf met de snijkant de lasagne/brownievorm in. Verdeel de spekreepjes en ui over de bodem. Bak 15 min. naast de aardappelen in het midden van de oven. Schep halverwege de baktijd om.
Laat ondertussen de zuurkool uitlekken en knijp uit. Rasp de Pecorino. Splits de eieren, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooiers los met de melk, ⅗ van de Pecorino en peper. Meng de panko met de rest van de Pecorino.
Meng het ei-kaasmengsel door de zuurkool. Voeg de zuurkool met de rest van rozemarijn toe aan het ui-spekmengsel. Meng goed, verdeel over de ramekins en bestrooi met het kaas-pankomengsel. Bak 20 min. in de oven.
Meng ondertussen de rest van de olie met de azijn en breng de dressing op smaak met peper. Meng voor het serveren de dressing door de rucola.
Verdeel de aardappelen en rucolasalade over borden en zet de ramekins op het bord erbij.
Zuurkool ‘carbonara’ met kaaskrokantjes
Instructievideo - 01:09 min.
Zuurkool 'carbonara' met kaaskrokantjes
Carbonara maar dan op z'n Hollands! De pasta ruil je in voor kruimige aardappelen en zuurkool, maar de spekjes, room en kaas houd je er zeker in. Met zelfgemaakte kaaskrokantjes.
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
60 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in parten. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd ze fijn. Verdeel de parten aardappel met ¾ van de rozemarijn over de bakplaat, besprenkel met ¼ van de olie. Rooster ca. 40 min. in het midden van de oven. Schep halverwege de baktijd om.
Snipper ondertussen de uien. Halveer de knoflook en wrijf met de snijkant de lasagne/brownievorm in. Verdeel de spekreepjes en ui over de bodem. Bak 15 min. naast de aardappelen in het midden van de oven. Schep halverwege de baktijd om.
Laat ondertussen de zuurkool uitlekken en knijp uit. Rasp de Pecorino. Splits de eieren, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooiers los met de melk, ⅗ van de Pecorino en peper. Meng de panko met de rest van de Pecorino.
Meng het ei-kaasmengsel door de zuurkool. Voeg de zuurkool met de rest van rozemarijn toe aan het ui-spekmengsel. Meng goed, verdeel over de ramekins en bestrooi met het kaas-pankomengsel. Bak 20 min. in de oven.
Meng ondertussen de rest van de olie met de azijn en breng de dressing op smaak met peper. Meng voor het serveren de dressing door de rucola.
Verdeel de aardappelen en rucolasalade over borden en zet de ramekins op het bord erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
10 g verse rozemarijn
4 el milde olijfolie
2 middelgrote uien
1 teen knoflook
100 g spekreepjes
520 g zuurkool
75 g Pecorino Romano
2 witte scharreleieren
50 ml halfvolle melk
40 g panko
1½ el appelciderazijn
85 g rucola
Dit heb je nodig
bakplaat: 39 x 24 x 2 cm
brownievorm: 28 x 21 x 7 cm
rasp
ramequins