Open lasagne met gebakken champignons en basilicum-roomsaus van London Loy
Lasagne moeilijk en meer iets voor het weekend? Niet als je gaat voor deze romige open lasagne van chef London Loy.
Aan de slag
Breng een grote pan water aan de kook en kook de lasagnevellen in 7-8 min. beetgaar. Roer regelmatig om aan elkaar plakken te voorkomen. Giet af en meng ⅓ van de olie erdoor zodat de vellen niet aan elkaar plakken.
Snijd ondertussen alle champignons in dunne plakjes. Snipper de sjalotten fijn. Verhit een grote koekenpan met 1 el olijfolie op hoog vuur. Bak de champignons en de helft van de sjalot in 2 delen 5-7 min. tot goudbruin, tot al het vocht verdampt is.
Verhit de rest van de olie in een steelpan en fruit de rest van de sjalot. Voeg de slagroom toe en breng aan de kook. Laat 5-7 min. op middelhoog vuur inkoken tot een sausje. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de helft van het basilicum fijn. Haal de pan met room van het vuur en meng het gesneden basilicum door de ingekookte room. Rasp de kaas.
Leg op elk bord een lasagnevel en verdeel er de helft van de gebakken paddenstoelen en basilicum-roomsaus over. Maak zo op elk bord nog 2 lagen. Bestrooi met de geraspte kaas en de achtergehouden basilicumblaadjes.
Open lasagne met gebakken champignons en basilicum-roomsaus van London Loy
Lasagne moeilijk en meer iets voor het weekend? Niet als je gaat voor deze romige open lasagne van chef London Loy.
hoofdgerecht
null personen
725 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breng een grote pan water aan de kook en kook de lasagnevellen in 7-8 min. beetgaar. Roer regelmatig om aan elkaar plakken te voorkomen. Giet af en meng ⅓ van de olie erdoor zodat de vellen niet aan elkaar plakken.
Snijd ondertussen alle champignons in dunne plakjes. Snipper de sjalotten fijn. Verhit een grote koekenpan met 1 el olijfolie op hoog vuur. Bak de champignons en de helft van de sjalot in 2 delen 5-7 min. tot goudbruin, tot al het vocht verdampt is.
Verhit de rest van de olie in een steelpan en fruit de rest van de sjalot. Voeg de slagroom toe en breng aan de kook. Laat 5-7 min. op middelhoog vuur inkoken tot een sausje. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de helft van het basilicum fijn. Haal de pan met room van het vuur en meng het gesneden basilicum door de ingekookte room. Rasp de kaas.
Leg op elk bord een lasagnevel en verdeel er de helft van de gebakken paddenstoelen en basilicum-roomsaus over. Maak zo op elk bord nog 2 lagen. Bestrooi met de geraspte kaas en de achtergehouden basilicumblaadjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g lasagnevellen
2 el milde olijfolie
250 g champignons
400 g kastanjechampignons
2 sjalotten
250 ml verse slagroom
7½ g verse basilicum
100 g oude kaas