Couscous met kip, winterpeen en abrikoos
Couscous en gewelde abrikozen gaan perfect samen. De sinaasappels in dit recept maken het fruitige tintje helemaal af.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Rasp de knoflook fijn. Meng de helft van de knoflook, de helft van het sinaasappelrasp en de helft van het -sap, de helft van de za’atar en de helft van de olie in een kom. Snijd de kip in repen, meng door de marinade en laat staan tot gebruik.
Schil de winterpeen en snijd in plakken van 1 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de gemarineerde kip met de marinade over de bakplaat. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak ca. 25 min. in de oven tot de kip gaar is.
Meng ondertussen de yoghurt met de rest van de knoflook en ⅕ van de azijn. Breng op smaak met peper. Snipper de ui en snijd de abrikozen in blokjes van een ½ cm. Meng de ui en abrikozen met de rest van de azijn en het water.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking met de aangegeven hoeveelheid water, de rest van het sinaasappelsap, sinaasappelrasp en de rest van de olie.
Serveer de couscous met de geroosterde peen en kip en bestrooi met de rest van de za’atar. Serveer met de yoghurtsaus en het ui-abrikozenmengsel.
Couscous met kip, winterpeen en abrikoos
Couscous en gewelde abrikozen gaan perfect samen. De sinaasappels in dit recept maken het fruitige tintje helemaal af.
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Rasp de knoflook fijn. Meng de helft van de knoflook, de helft van het sinaasappelrasp en de helft van het -sap, de helft van de za’atar en de helft van de olie in een kom. Snijd de kip in repen, meng door de marinade en laat staan tot gebruik.
Schil de winterpeen en snijd in plakken van 1 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de gemarineerde kip met de marinade over de bakplaat. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak ca. 25 min. in de oven tot de kip gaar is.
Meng ondertussen de yoghurt met de rest van de knoflook en ⅕ van de azijn. Breng op smaak met peper. Snipper de ui en snijd de abrikozen in blokjes van een ½ cm. Meng de ui en abrikozen met de rest van de azijn en het water.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking met de aangegeven hoeveelheid water, de rest van het sinaasappelsap, sinaasappelrasp en de rest van de olie.
Serveer de couscous met de geroosterde peen en kip en bestrooi met de rest van de za’atar. Serveer met de yoghurtsaus en het ui-abrikozenmengsel.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 sinaasappel
2 tenen knoflook
2 el za'atar
4 el milde olijfolie
300 g kipdijfilet
600 g winterpeen
100 g yoghurt Griekse stijl 10%
2½ el witte natuurazijn
1 rode ui
50 g gewelde abrikozen zonder pit
1 el kraanwater
300 g couscous
Dit heb je nodig
bakpapier