Snickerdoodle kerstkoekjes
Originele kerstkoekjes die je al van te voren kunt maken. Dat is een kerstwens die je makkelijk zelf uit laat komen dit jaar.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Meng ¼ van de kristalsuiker met 10 druppels rode kleurstof. Meng goed door zodat de suiker helemaal gekleurd is. Meng ¼ van de kristalsuiker met 10 druppels gele en 10 druppels blauwe kleurstof. Meng ook goed door zodat de suiker helemaal gekleurd is. Laat staan tot gebruik.
Zeef de bloem, baksoda, bakpoeder, het zout en de kaneel boven een mengkom. Splits 1 ei, het eiwit gebruik je niet. Klop de eidooier samen met het tweede ei los.
Klop de boter in 3 min. in de staande mixer met bisschopshaak luchtig. Voeg de basterdsuiker, het vanille-extract en de rest van de kristalsuiker toe en mix 5 min. op hoge stand. Voeg het eimengsel al mixend op lage stand in 3 delen toe. Schraap de zijkanten van de kom halverwege schoon met een spatel. Voeg het bloemmengsel toe en mix op lage stand tot de bloem net aan is opgenomen. Kneed het mengsel kort met de hand tot een samenhangend deeg.
Rol 24 balletjes van het deeg en rol 12 balletjes door de rode en 12 balletjes door de groene suiker. Leg ze met 3 cm tussen-ruimte op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ca. 10 min. in het midden van de oven. Bak ze in 2 delen als ze niet in 1 keer op de bakplaat passen. Laat de bakplaat kort afkoelen voordat je de volgende ronde koekjes erop legt.
Haal de koekjes uit de oven en laat 30 min. afkoelen op een rek. De koekjes moeten een zachte textuur hebben.
Snickerdoodle kerstkoekjes
Originele kerstkoekjes die je al van te voren kunt maken. Dat is een kerstwens die je makkelijk zelf uit laat komen dit jaar.
null porties
180 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Meng ¼ van de kristalsuiker met 10 druppels rode kleurstof. Meng goed door zodat de suiker helemaal gekleurd is. Meng ¼ van de kristalsuiker met 10 druppels gele en 10 druppels blauwe kleurstof. Meng ook goed door zodat de suiker helemaal gekleurd is. Laat staan tot gebruik.
Zeef de bloem, baksoda, bakpoeder, het zout en de kaneel boven een mengkom. Splits 1 ei, het eiwit gebruik je niet. Klop de eidooier samen met het tweede ei los.
Klop de boter in 3 min. in de staande mixer met bisschopshaak luchtig. Voeg de basterdsuiker, het vanille-extract en de rest van de kristalsuiker toe en mix 5 min. op hoge stand. Voeg het eimengsel al mixend op lage stand in 3 delen toe. Schraap de zijkanten van de kom halverwege schoon met een spatel. Voeg het bloemmengsel toe en mix op lage stand tot de bloem net aan is opgenomen. Kneed het mengsel kort met de hand tot een samenhangend deeg.
Rol 24 balletjes van het deeg en rol 12 balletjes door de rode en 12 balletjes door de groene suiker. Leg ze met 3 cm tussen-ruimte op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ca. 10 min. in het midden van de oven. Bak ze in 2 delen als ze niet in 1 keer op de bakplaat passen. Laat de bakplaat kort afkoelen voordat je de volgende ronde koekjes erop legt.
Haal de koekjes uit de oven en laat 30 min. afkoelen op een rek. De koekjes moeten een zachte textuur hebben.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
200 g kristalsuiker
1 pakje dr.Oetker kleurstoffen (blauw, geel en rood)
330 g tarwebloem
1 tl baksoda
1 tl bakpoeder
½ tl zout
4 tl gemalen kaneel
2 witte scharreleieren
225 g ongezouten roomboter
150 g lichte basterdsuiker
2 tl vanille-extract
Dit heb je nodig
staande mixer met bisschopshaak
bakpapier