Spaghetti met rode saus en ansjovis
Voeg wat umami toe aan deze basis pasta voor doordeweekse avonden.
Aan de slag
Snijd ⅔ van de knoflook fijn en snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan op laag vuur en fruit de knoflook en ui in 8 min. zacht en zoet. Voeg de tomaten en suiker toe en druk de tomaten met een lepel stuk. Breng aan de kook, roer door en laat 25 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de ansjovisfilets af, vang de olie op en snijd de filets heel fijn. Snijd de rest van de knoflook heel fijn. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster en maal ze in de hakmolen met de staafmixer tot grof kruim. Verhit een koekenpan met de ansjovisolie op middelhoog vuur en bak de ansjovisfilets met het broodkruim in 6-7 min. lichtbruin en knapperig. Voeg na 4 min. de knoflook toe. Schep regelmatig om.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang 100 ml kookvocht (per 4 personen) op. Schep door de tomatensaus. Voeg eventueel wat kookvocht toe als het geheel nog wat te droog is. Verdeel over diepe borden. Verdeel het ansjoviskruim erover.
Spaghetti met rode saus en ansjovis
Voeg wat umami toe aan deze basis pasta voor doordeweekse avonden.
hoofdgerecht
null personen
510 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snijd ⅔ van de knoflook fijn en snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan op laag vuur en fruit de knoflook en ui in 8 min. zacht en zoet. Voeg de tomaten en suiker toe en druk de tomaten met een lepel stuk. Breng aan de kook, roer door en laat 25 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de ansjovisfilets af, vang de olie op en snijd de filets heel fijn. Snijd de rest van de knoflook heel fijn. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster en maal ze in de hakmolen met de staafmixer tot grof kruim. Verhit een koekenpan met de ansjovisolie op middelhoog vuur en bak de ansjovisfilets met het broodkruim in 6-7 min. lichtbruin en knapperig. Voeg na 4 min. de knoflook toe. Schep regelmatig om.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang 100 ml kookvocht (per 4 personen) op. Schep door de tomatensaus. Voeg eventueel wat kookvocht toe als het geheel nog wat te droog is. Verdeel over diepe borden. Verdeel het ansjoviskruim erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 tenen knoflook
3 middelgrote uien
2 el milde olijfolie
800 g gepelde tomaten in blik
1 tl kristalsuiker
46 g ansjovisfilets
2 sneetjes bruinbrood
320 g spaghetti
Dit heb je nodig
lage braadpan (Ø 28 cm, AH Spaaractie)
broodrooster
staafmixer met hakmolen