Turks brood bakken
bewaar
bewaar

Turks brood bakken

Zelf Turks brood maken? Met dit recept lukt dat zo! Vers en vegan!

20 min. bereiden / 2 uur oventijd / 25 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Los in een ruime kom de gist op in het lauwwarme water (max 40 °C). Roer vervolgens de suiker, tarwebloem, olijfolie en het zout erdoor en kneed in ca. 10 min. tot een soepel deeg. Dek af met vershoudfolie en laat ca. 1 uur op een warme en tochtvrije plek rijzen.

Bestuif met bloem een met bakpapier beklede bakplaat en stort het deeg erop. Druk met je vingertoppen het deeg uit tot een ovale vorm van 25 x 30 cm. Dek af met vershoudfolie en laat nog ca. 30 min. rijzen.

Snijd na 30 min. met een scherp mes voorzichtig een ruitpatroon in het brood. Klop het ei los en bestrijk met een bakkwast het deeg ermee. Bestrooi met het witte en zwarte sesamzaad en laat onafgedekt nogmaals 30 min. rijzen.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het brood in ca. 20-25 min. lichtbruin en gaar. Haal het brood uit de oven en laat het afgedekt met een schone theedoek afkoelen.

achtergrondinfoTurks brood – ook wel bekend als pide ekmek – is een groot rond of ovaal brood. Omdat het een dunne korst heeft en vanbinnen luchtig is kan dit brood sauzen opslurpen als een spons. Turks brood doet het erg goed bij stoofschotels en met dips, en is ook lekker getoast.
variatietipJe kunt in plaats van sesamzaad ook venkel- of komijnzaad gebruiken
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Turks brood bakken

Zelf Turks brood maken? Met dit recept lukt dat zo! Vers en vegan!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig