Knoflookbrood maken
bewaar
bewaar

Knoflookbrood maken

Dat TikTok ons veel goeds brengt, was allang duidelijk. Maar dit knoflookbrood is pas écht een pareltje.

15 min. bereiden / 1 uur 15 min. oventijd / 30 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het bovenste kapje van de knoflookbollen. Leg de knoflookbollen op een groot stuk aluminiumfolie. Besprenkel met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Vouw het aluminiumfolie dicht en leg de knoflook op het rooster in de oven. Bak ca. 1 uur. Laat de knoflook in de folie 30 min. afkoelen.

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Doe de peterselie, de helft van de Parmezaanse kaas, boter en chilivlokken in een kom en breng op smaak met peper en eventueel zout. Knijp de knoflooktenen uit de velletjes en prak met een vork door de boter.

Snijd het stokbrood in de breedte en vervolgens in de lengte doormidden, zodat je 4 halve stokbroden hebt. Besmeer de snijkanten met het botermengsel en bestrooi met de rest van de kazen. Leg de broden op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze ca. 15 min. in de oven.

bereidingstipDe knoflookboter kan van tevoren worden gemaakt. In een afgesloten bakje in de koelkast blijft de boter 3 dagen goed.
variatietipVoor een neutraler stokbrood kan je de Parmezaanse kaas weglaten. Bak de broden dan korter: ca. 10 min.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Knoflookbrood maken

Dat TikTok ons veel goeds brengt, was allang duidelijk. Maar dit knoflookbrood is pas écht een pareltje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig