Knoflookbrood maken
Dat TikTok ons veel goeds brengt, was allang duidelijk. Maar dit knoflookbrood is pas écht een pareltje.
Aan de slag
Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het bovenste kapje van de knoflookbollen. Leg de knoflookbollen op een groot stuk aluminiumfolie. Besprenkel met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Vouw het aluminiumfolie dicht en leg de knoflook op het rooster in de oven. Bak ca. 1 uur. Laat de knoflook in de folie 30 min. afkoelen.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Doe de peterselie, de helft van de Parmezaanse kaas, boter en chilivlokken in een kom en breng op smaak met peper en eventueel zout. Knijp de knoflooktenen uit de velletjes en prak met een vork door de boter.
Snijd het stokbrood in de breedte en vervolgens in de lengte doormidden, zodat je 4 halve stokbroden hebt. Besmeer de snijkanten met het botermengsel en bestrooi met de rest van de kazen. Leg de broden op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze ca. 15 min. in de oven.
Knoflookbrood maken
Dat TikTok ons veel goeds brengt, was allang duidelijk. Maar dit knoflookbrood is pas écht een pareltje.
bijgerecht
null personen
670 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
75 min. oventijd
Aan de slag
Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het bovenste kapje van de knoflookbollen. Leg de knoflookbollen op een groot stuk aluminiumfolie. Besprenkel met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Vouw het aluminiumfolie dicht en leg de knoflook op het rooster in de oven. Bak ca. 1 uur. Laat de knoflook in de folie 30 min. afkoelen.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Doe de peterselie, de helft van de Parmezaanse kaas, boter en chilivlokken in een kom en breng op smaak met peper en eventueel zout. Knijp de knoflooktenen uit de velletjes en prak met een vork door de boter.
Snijd het stokbrood in de breedte en vervolgens in de lengte doormidden, zodat je 4 halve stokbroden hebt. Besmeer de snijkanten met het botermengsel en bestrooi met de rest van de kazen. Leg de broden op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze ca. 15 min. in de oven.
bereidingstip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
150 g ongezouten roomboter
3 bollen knoflook
4 tl traditionele olijfolie
10 g verse platte peterselie
50 g Parmezaanse kaas
¼ tl chilivlokken
1 Frans afbakstokbrood
150 g geraspte kaas voor pizza
Dit heb je nodig
bakpapier