Hummusbowl met falafel en venkelsalade
Helemaal in je hum(mus) met deze goedgevulde bowl. Want zeg nou zelf, alles smaakt toch beter met een flinke schep romige hummus?
Aan de slag
Laat de kikkererwten met de helft van de baksoda 1 nacht weken in ruim water. Hierdoor worden de erwten zachter, waardoor de hummus romiger wordt.
Giet de kikkererwten af, doe samen met het water en de rest van de baksoda in een pan en breng aan de kook. Kook in 30 min. gaar. Schep regelmatig het schuim eraf. De kikkererwten zijn goed als je ze makkelijk kunt pletten, maar ze niet uit elkaar vallen. Pers ondertussen de citroen uit en snijd de knoflook fijn.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Giet de kikkererwten af, maar vang 50 ml kookvocht (per 4 personen) op. Schep ⅔ van de kikkererwten op een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de helft van de olijfolie en de ras el hanout. Rooster ca. 20 min. in de oven. Bak de laatste 10 min. de falafel mee.
Maal ondertussen de overige kikkererwten en het kookvocht in de keukenmachine glad. Voeg de tahin, het zout, 1½ el citroensap (per 4 personen) en de knoflook toe terwijl de machine draait. Laat nog minimaal 5 min. draaien voor een gladde, romige hummus. Voeg eventueel meer zout of citroensap toe, zodat zout en zuur in balans zijn. Bewaar de hummus afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Snijd de snoeptomaten in kwarten. Snijd de venkelknollen in de breedte in flinterdunne plakken. Dit gaat het makkelijkst met een mandoline. Meng met de rucola, de rest van het citroensap en de rest van de olijfolie en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de bakplaat uit de oven. Verdeel de hummus over kommen en strijk glad. Verdeel de geroosterde kikkererwten, snoeptomaten, venkelsalade en falafel naast elkaar over de hummus.
Hummusbowl met falafel en venkelsalade
Instructievideo - 01:26 min.
Hummusbowl met falafel en venkelsalade
Helemaal in je hum(mus) met deze goedgevulde bowl. Want zeg nou zelf, alles smaakt toch beter met een flinke schep romige hummus?
hoofdgerecht
null personen
840 kcal
45 min. bereiden
720 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Laat de kikkererwten met de helft van de baksoda 1 nacht weken in ruim water. Hierdoor worden de erwten zachter, waardoor de hummus romiger wordt.
Giet de kikkererwten af, doe samen met het water en de rest van de baksoda in een pan en breng aan de kook. Kook in 30 min. gaar. Schep regelmatig het schuim eraf. De kikkererwten zijn goed als je ze makkelijk kunt pletten, maar ze niet uit elkaar vallen. Pers ondertussen de citroen uit en snijd de knoflook fijn.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Giet de kikkererwten af, maar vang 50 ml kookvocht (per 4 personen) op. Schep ⅔ van de kikkererwten op een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de helft van de olijfolie en de ras el hanout. Rooster ca. 20 min. in de oven. Bak de laatste 10 min. de falafel mee.
Maal ondertussen de overige kikkererwten en het kookvocht in de keukenmachine glad. Voeg de tahin, het zout, 1½ el citroensap (per 4 personen) en de knoflook toe terwijl de machine draait. Laat nog minimaal 5 min. draaien voor een gladde, romige hummus. Voeg eventueel meer zout of citroensap toe, zodat zout en zuur in balans zijn. Bewaar de hummus afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Snijd de snoeptomaten in kwarten. Snijd de venkelknollen in de breedte in flinterdunne plakken. Dit gaat het makkelijkst met een mandoline. Meng met de rucola, de rest van het citroensap en de rest van de olijfolie en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de bakplaat uit de oven. Verdeel de hummus over kommen en strijk glad. Verdeel de geroosterde kikkererwten, snoeptomaten, venkelsalade en falafel naast elkaar over de hummus.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g gedroogde kikkererwten
1 tl baksoda
500 ml water
1 citroen
1 teen knoflook
4 el milde olijfolie
1 el ras el hanout
400 g vegan falafel
95 g tahin
½ tl zout
250 g snoepgroente tomaten
2 venkelknollen
150 g rucola
Dit heb je nodig
bakpapier
keukenmachine
mandoline