'Arancini' met rivierkreefjes en kappertjesmayo
Kreeftig lekkere Arancini met een knappertje van kappertjesmayo!
Aan de slag
Breng het water en het bouillonblokje aan de kook. Houd warm op laag vuur. Snijd de knoflook fijn. Ontdooi de tuinerwten.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de rijst toe en bak al roerend 2 min. mee. Voeg steeds wat bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 15 min.
Rasp ondertussen de kaas, snijd de rivierkreeftjes fijn, boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng de tuinerwten door de risotto en verwarm 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Roer de kaas, kreeftjes en 1 tl citroenrasp door de risotto. Verdeel over een ruime schaal en laat in 1 uur afkoelen.
Meng ondertussen de mayonaise met de kappertjes en pureer glad met de staafmixer. Breng op smaak met peper.
Verhit de arachideolie in de (frituur)pan tot 180 °C. Controleer eventueel met de keukenthermometer. Vorm met vochtige handen 12 balletjes van de risotto. Doe de bloem in een diep bord, klop de eieren los in een ander diep bord en doe de panko in een derde bord. Haal de balletjes achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko.
Frituur de balletjes in kleine porties in 3-4 min. goudgeel.
Serveer de risottoballetjes met de kappertjesmayonaise en flesjes sale di mare.
'Arancini' met rivierkreefjes en kappertjesmayo
Kreeftig lekkere Arancini met een knappertje van kappertjesmayo!
null porties
215 kcal
45 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Breng het water en het bouillonblokje aan de kook. Houd warm op laag vuur. Snijd de knoflook fijn. Ontdooi de tuinerwten.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de rijst toe en bak al roerend 2 min. mee. Voeg steeds wat bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 15 min.
Rasp ondertussen de kaas, snijd de rivierkreeftjes fijn, boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng de tuinerwten door de risotto en verwarm 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Roer de kaas, kreeftjes en 1 tl citroenrasp door de risotto. Verdeel over een ruime schaal en laat in 1 uur afkoelen.
Meng ondertussen de mayonaise met de kappertjes en pureer glad met de staafmixer. Breng op smaak met peper.
Verhit de arachideolie in de (frituur)pan tot 180 °C. Controleer eventueel met de keukenthermometer. Vorm met vochtige handen 12 balletjes van de risotto. Doe de bloem in een diep bord, klop de eieren los in een ander diep bord en doe de panko in een derde bord. Haal de balletjes achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko.
Frituur de balletjes in kleine porties in 3-4 min. goudgeel.
Serveer de risottoballetjes met de kappertjesmayonaise en flesjes sale di mare.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
500 ml water
1 visbouillontablet
1 teen knoflook
100 g diepvries fijne tuinerwten
2 el milde olijfolie
150 g risottorijst
50 g Grana Padano 32+
100 g verse rivierkreeftjes
1 citroen
75 ml mayonaise
½ el kappertjes
1 l arachideolie
40 g tarwebloem
2 middelgrote eieren
60 g panko
Dit heb je nodig
staafmixer
keukenthermometer