Vegan 'omelet' met groente
bewaar
bewaar

Vegan 'omelet' met groente

Weer eens toe aan iets anders? Deze vegan 'omelet' met fijne snoepgroente is gemaakt van kikkererwtenmeel en edelgistvlokken. Serveer met srirachamayo en eet smakelijk!

20 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken. Mix het opgevangen vocht (aquafaba) met de handmixer luchtig. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Plet de helft van de kikkererwten een beetje met een vork. De rest van de kikkererwten wordt niet gebruikt.

Verhit de olie over 2 koekenpannen en bak de soepgroente, ¾ van de bosui, de geplette kikkererwten in de koekenpannen 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Meng ondertussen het kikkererwtenmeel, de tarwebloem, bakpoeder, edelgistvlokken, peper en eventueel zout door elkaar. Voeg al roerend met een garde de aquafaba en het water toe. Het mengsel moet net wat dunner worden dan pannenkoekenbeslag.

Verdeel het beslag over de groente in de koekenpannen en bak de ‘omeletten’ 8-10 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan. Keer met behulp van een bord om en bak nog 2 min.

Halveer de ‘omeletten’, verdeel over borden en bestrooi met de rest van de bosui. Serveer met de srirachamayo.

combinatietipLekker met stokbrood. Let op: niet alle soorten stokbrood zijn lactosevrij.
resttipDoe de rest van de kikkererwten de volgende dag door je lunchsalade.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan 'omelet' met groente

Weer eens toe aan iets anders? Deze vegan 'omelet' met fijne snoepgroente is gemaakt van kikkererwtenmeel en edelgistvlokken. Serveer met srirachamayo en eet smakelijk!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig