Vegan 'omelet' met groente
Weer eens toe aan iets anders? Deze vegan 'omelet' met fijne snoepgroente is gemaakt van kikkererwtenmeel en edelgistvlokken. Serveer met srirachamayo en eet smakelijk!
Aan de slag
Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken. Mix het opgevangen vocht (aquafaba) met de handmixer luchtig. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Plet de helft van de kikkererwten een beetje met een vork. De rest van de kikkererwten wordt niet gebruikt.
Verhit de olie over 2 koekenpannen en bak de soepgroente, ¾ van de bosui, de geplette kikkererwten in de koekenpannen 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng ondertussen het kikkererwtenmeel, de tarwebloem, bakpoeder, edelgistvlokken, peper en eventueel zout door elkaar. Voeg al roerend met een garde de aquafaba en het water toe. Het mengsel moet net wat dunner worden dan pannenkoekenbeslag.
Verdeel het beslag over de groente in de koekenpannen en bak de ‘omeletten’ 8-10 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan. Keer met behulp van een bord om en bak nog 2 min.
Halveer de ‘omeletten’, verdeel over borden en bestrooi met de rest van de bosui. Serveer met de srirachamayo.
Vegan 'omelet' met groente
Weer eens toe aan iets anders? Deze vegan 'omelet' met fijne snoepgroente is gemaakt van kikkererwtenmeel en edelgistvlokken. Serveer met srirachamayo en eet smakelijk!
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken. Mix het opgevangen vocht (aquafaba) met de handmixer luchtig. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Plet de helft van de kikkererwten een beetje met een vork. De rest van de kikkererwten wordt niet gebruikt.
Verhit de olie over 2 koekenpannen en bak de soepgroente, ¾ van de bosui, de geplette kikkererwten in de koekenpannen 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng ondertussen het kikkererwtenmeel, de tarwebloem, bakpoeder, edelgistvlokken, peper en eventueel zout door elkaar. Voeg al roerend met een garde de aquafaba en het water toe. Het mengsel moet net wat dunner worden dan pannenkoekenbeslag.
Verdeel het beslag over de groente in de koekenpannen en bak de ‘omeletten’ 8-10 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan. Keer met behulp van een bord om en bak nog 2 min.
Halveer de ‘omeletten’, verdeel over borden en bestrooi met de rest van de bosui. Serveer met de srirachamayo.
combinatietip:
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
700 g AH Biologisch kikkererwten
4 bosuien
2 el milde olijfolie
500 g verse fijne soepgroente
150 g kikkererwtenmeel
50 g tarwebloem
1 tl bakpoeder
2 el edelgistvlokken
300 ml water
4 el vegan sriracha mayonaise