AH verspakket ovenschotel zuurkool met rozijnen
Ovenschotel-alarm! Deze ovenschotel met zuurkool, aardappel en rozijnen is alles wat je nodig hebt. Met het verspakket van Albert Heijn heb je ook nog eens het grootste deel in één keer in huis.
25 min. bereiden / 15 min. oventijd
6 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 210 °C. Schil de aardappelen en knolselderij dun, snijd de aardappelen in vieren en de knolselderij in stukken.
Doe de aardappel en knolselderij in een kookpan, voeg water toe totdat deze net onderstaan en breng op hoog vuur aan de kook. Kook de aardappel en knolselderij, met de deksel op de pan, in 20-25 min. op middelhoog vuur gaar.
Maak ondertussen de paprika schoon en snijd in stukjes, snipper de ui. Ris de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn en snijd fijn.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui en paprika 2 min. op hoog vuur. Voeg het rundergehakt toe en bak op hoog vuur in 3-4 min. rul. Voeg de wijnzuurkool, het water, de tijm, rozemarijn, het laurierblad, de rozijnen en kruidenmix toe. Meng goed door en laat 10 min. zachtjes stoven met een deksel op de pan.
Verwarm de halfvolle melk en laat hierin de boter smelten.
Giet de aardappel en knolselderij af wanneer ze gaar zijn en laat uitstomen. Prak of stamp de aardappelen en knolselderij en meng met de warme melk met boter tot een aardappel-knolselderijpuree.
Verwijder het laurierblad. Doe het zuurkoolmengsel in een ovenschaal en verdeel hierover de aardappel-knolselderijpuree.
Trek met een vork strepen over de bovenkant van de puree en bak ca. 15 min. in de oven.
AH verspakket ovenschotel zuurkool met rozijnen
Ovenschotel-alarm! Deze ovenschotel met zuurkool, aardappel en rozijnen is alles wat je nodig hebt. Met het verspakket van Albert Heijn heb je ook nog eens het grootste deel in één keer in huis.
hoofdgerecht
null personen
25 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 210 °C. Schil de aardappelen en knolselderij dun, snijd de aardappelen in vieren en de knolselderij in stukken.
Doe de aardappel en knolselderij in een kookpan, voeg water toe totdat deze net onderstaan en breng op hoog vuur aan de kook. Kook de aardappel en knolselderij, met de deksel op de pan, in 20-25 min. op middelhoog vuur gaar.
Maak ondertussen de paprika schoon en snijd in stukjes, snipper de ui. Ris de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn en snijd fijn.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui en paprika 2 min. op hoog vuur. Voeg het rundergehakt toe en bak op hoog vuur in 3-4 min. rul. Voeg de wijnzuurkool, het water, de tijm, rozemarijn, het laurierblad, de rozijnen en kruidenmix toe. Meng goed door en laat 10 min. zachtjes stoven met een deksel op de pan.
Verwarm de halfvolle melk en laat hierin de boter smelten.
Giet de aardappel en knolselderij af wanneer ze gaar zijn en laat uitstomen. Prak of stamp de aardappelen en knolselderij en meng met de warme melk met boter tot een aardappel-knolselderijpuree.
Verwijder het laurierblad. Doe het zuurkoolmengsel in een ovenschaal en verdeel hierover de aardappel-knolselderijpuree.
Trek met een vork strepen over de bovenkant van de puree en bak ca. 15 min. in de oven.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 AH ovenschotel zuurkool met rozijnen verspakket
2 el milde olijfolie
300 g rundergehakt
50 ml water
50 ml halfvolle melk
20 g ongezouten roomboter