AH verspakket Indiase tikka masala
Deze 'Indiase tikka masala' maak je met aubergine, kip, tomaat en rijst. Voeg kruiden en kokosmelk toe et voilà: een smaakvolle en romige maaltijd.
40 min. bereiden
5 ingrediënten
Aan de slag
Maak de paprika schoon en snijd in blokken, snijd de aubergine en tomaten in blokken. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Ris de blaadjes van de koriander en snijd fijn. Snijd de kipdijfilet in blokjes.
Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak hierin de kip 2 min. op hoog vuur.
Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak 1 min. op hoog vuur.
Voeg de aubergine en paprika toe en bak 4 min. op hoog vuur.
Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. op middelhoog vuur.
Voeg de tomaat, kruidenpasta en kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat 10-15 min. zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Het kan voorkomen dat de kokosmelk minder vloeibaar is dan normaal, dit is een natuurlijke eigenschap van de kokosmelk en heeft geen effect op de kwaliteit. De kokosmelk wordt weer vloeibaar door deze door het gerecht te roeren en te verwarmen.
Serveer de tikka masala met de rijst en bestrooi voor serveren met de koriander.
AH verspakket Indiase tikka masala
Deze 'Indiase tikka masala' maak je met aubergine, kip, tomaat en rijst. Voeg kruiden en kokosmelk toe et voilà: een smaakvolle en romige maaltijd.
hoofdgerecht
null personen
40 min. bereiden
Aan de slag
Maak de paprika schoon en snijd in blokken, snijd de aubergine en tomaten in blokken. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Ris de blaadjes van de koriander en snijd fijn. Snijd de kipdijfilet in blokjes.
Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak hierin de kip 2 min. op hoog vuur.
Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak 1 min. op hoog vuur.
Voeg de aubergine en paprika toe en bak 4 min. op hoog vuur.
Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. op middelhoog vuur.
Voeg de tomaat, kruidenpasta en kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat 10-15 min. zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Het kan voorkomen dat de kokosmelk minder vloeibaar is dan normaal, dit is een natuurlijke eigenschap van de kokosmelk en heeft geen effect op de kwaliteit. De kokosmelk wordt weer vloeibaar door deze door het gerecht te roeren en te verwarmen.
Serveer de tikka masala met de rijst en bestrooi voor serveren met de koriander.
serveertip:
vegantip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 AH Indiase tikka masala verspakket
15 g verse koriander
300 g kipdijfilet
300 g basmatirijst
2 el milde olijfolie