AH verspakket 'Indiase' wortelsoep
Wortelsoep met een vleugje pit? Deze door Indiase smaken geïnspireerde variant maak je met winterpeen, zoete aardappel en chilipeper. Nóg lekkerder met naanbrood, natuurlijk. En makkelijk dankzij het verspakket.
Aan de slag
Schil de winterpenen en zoete aardappel en snijd in stukken. Snijd de bleekselderij in stukjes en snipper de ui. Pers de limoen uit. Maak de rode peper schoon en snijd fijn. Knip de bovenkant van het pakje kokosmelk, roer de kokosmelk door en houd 1 el p.p. uit het pakje apart voor later gebruik. Het kan voorkomen dat de kokosmelk minder vloeibaar is dan normaal, dit is een natuurlijke eigenschap van de kokosmelk en heeft geen effect op de kwaliteit. De kokosmelk wordt weer vloeibaar door deze door het gerecht te roeren en te verwarmen.
Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de bleekselderij en ui 3 min. op hoog vuur.
Voeg de winterpeen, zoete aardappel, bouillonblokjes en het water toe, breng aan de kook en laat de soep afgedekt 15-20 min. zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg het pakje kokosmelk, limoensap naar smaak en de kruidenmix toe en breng de soep tegen de kook aan.
Schep de soep in soepkommen en schep hierop wat van de achtergehouden kokosmelk en rode peper naar smaak.
AH verspakket 'Indiase' wortelsoep
Wortelsoep met een vleugje pit? Deze door Indiase smaken geïnspireerde variant maak je met winterpeen, zoete aardappel en chilipeper. Nóg lekkerder met naanbrood, natuurlijk. En makkelijk dankzij het verspakket.
hoofdgerecht
null personen
125 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Schil de winterpenen en zoete aardappel en snijd in stukken. Snijd de bleekselderij in stukjes en snipper de ui. Pers de limoen uit. Maak de rode peper schoon en snijd fijn. Knip de bovenkant van het pakje kokosmelk, roer de kokosmelk door en houd 1 el p.p. uit het pakje apart voor later gebruik. Het kan voorkomen dat de kokosmelk minder vloeibaar is dan normaal, dit is een natuurlijke eigenschap van de kokosmelk en heeft geen effect op de kwaliteit. De kokosmelk wordt weer vloeibaar door deze door het gerecht te roeren en te verwarmen.
Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de bleekselderij en ui 3 min. op hoog vuur.
Voeg de winterpeen, zoete aardappel, bouillonblokjes en het water toe, breng aan de kook en laat de soep afgedekt 15-20 min. zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg het pakje kokosmelk, limoensap naar smaak en de kruidenmix toe en breng de soep tegen de kook aan.
Schep de soep in soepkommen en schep hierop wat van de achtergehouden kokosmelk en rode peper naar smaak.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 pak AH Indiase wortelsoep verspakket
2 el milde olijfolie
1 l water
Dit heb je nodig
staafmixer