Mascarpone-toetje
Dit toetje van mascarpone en zacht fruit serveer je in een glaasje. Je garneert het met pompoenpittenkaramel. Dat is pas een feestelijke afsluiter van het diner!
Aan de slag
Doe het fruit met de honing in een steelpan. Haal de kardemomzaadjes uit de peulen, stamp ze fijn in een vijzel en voeg toe aan het fruit. Breng op middelhoog vuur aan de kook, laat 2 min. koken en zet het vuur uit. Doe het fruit in een kom, dek af met vershoudfolie en laat tot gebruik afkoelen in de koelkast.
Leg een stuk keukenpapier op het aanrecht. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten op middelhoog vuur 4 min. Roer regelmatig om. Bestrooi de pompoenpitten met de suiker en laat deze in 3 min. smelten zonder te roeren. Voeg het zout toe en schep om met een pannenlikker. Blijf omscheppen tot de suiker karamelkleurig is en schep dan alles uit de pan in een dunne laag op het bakpapier. Laat afkoelen en uitharden.
Doe de mascarpone in een kom. Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil van beide citroenen erboven en knijp er 1 citroen bovenuit. Roer met een garde de rest van de honing erdoor en klop tot alles goed is gemengd.
Verkruimel de pompoenpittenkaramel grof. Verdeel de helft van de mascarpone over 4 glaasjes. Schep daar de helft van het afgekoelde fruit op. Verdeel er de rest van de mascarpone en daarop de rest van het fruit over. Verdeel de pompoenpittenkaramel erover.
Mascarpone-toetje
Dit toetje van mascarpone en zacht fruit serveer je in een glaasje. Je garneert het met pompoenpittenkaramel. Dat is pas een feestelijke afsluiter van het diner!
nagerecht
null personen
570 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Doe het fruit met de honing in een steelpan. Haal de kardemomzaadjes uit de peulen, stamp ze fijn in een vijzel en voeg toe aan het fruit. Breng op middelhoog vuur aan de kook, laat 2 min. koken en zet het vuur uit. Doe het fruit in een kom, dek af met vershoudfolie en laat tot gebruik afkoelen in de koelkast.
Leg een stuk keukenpapier op het aanrecht. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten op middelhoog vuur 4 min. Roer regelmatig om. Bestrooi de pompoenpitten met de suiker en laat deze in 3 min. smelten zonder te roeren. Voeg het zout toe en schep om met een pannenlikker. Blijf omscheppen tot de suiker karamelkleurig is en schep dan alles uit de pan in een dunne laag op het bakpapier. Laat afkoelen en uitharden.
Doe de mascarpone in een kom. Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil van beide citroenen erboven en knijp er 1 citroen bovenuit. Roer met een garde de rest van de honing erdoor en klop tot alles goed is gemengd.
Verkruimel de pompoenpittenkaramel grof. Verdeel de helft van de mascarpone over 4 glaasjes. Schep daar de helft van het afgekoelde fruit op. Verdeel er de rest van de mascarpone en daarop de rest van het fruit over. Verdeel de pompoenpittenkaramel erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
200 g blauwe bessen en frambozen
4 el honing
5 kardemompeulen
100 g pompoenpitten
80 g kristalsuiker
½ tl zout
250 g mascarpone
2 citroenen
Dit heb je nodig
vijzel
vershoudfolie
bakpapier