Mascarpone-toetje
bewaar
bewaar

Mascarpone-toetje

Dit toetje van mascarpone en zacht fruit serveer je in een glaasje. Je garneert het met pompoenpittenkaramel. Dat is pas een feestelijke afsluiter van het diner!

25 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Doe het fruit met de honing in een steelpan. Haal de kardemomzaadjes uit de peulen, stamp ze fijn in een vijzel en voeg toe aan het fruit. Breng op middelhoog vuur aan de kook, laat 2 min. koken en zet het vuur uit. Doe het fruit in een kom, dek af met vershoudfolie en laat tot gebruik afkoelen in de koelkast.

Leg een stuk keukenpapier op het aanrecht. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten op middelhoog vuur 4 min. Roer regelmatig om. Bestrooi de pompoenpitten met de suiker en laat deze in 3 min. smelten zonder te roeren. Voeg het zout toe en schep om met een pannenlikker. Blijf omscheppen tot de suiker karamelkleurig is en schep dan alles uit de pan in een dunne laag op het bakpapier. Laat afkoelen en uitharden.

Doe de mascarpone in een kom. Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil van beide citroenen erboven en knijp er 1 citroen bovenuit. Roer met een garde de rest van de honing erdoor en klop tot alles goed is gemengd.

Verkruimel de pompoenpittenkaramel grof. Verdeel de helft van de mascarpone over 4 glaasjes. Schep daar de helft van het afgekoelde fruit op. Verdeel er de rest van de mascarpone en daarop de rest van het fruit over. Verdeel de pompoenpittenkaramel erover.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mascarpone-toetje

Dit toetje van mascarpone en zacht fruit serveer je in een glaasje. Je garneert het met pompoenpittenkaramel. Dat is pas een feestelijke afsluiter van het diner!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig