Toetje met stoofpeer
Zoek je een leuk toetje met stoofpeer? Ga voor dit eenvoudige, stijlvolle (en vooral smaakvol) bordje met stoofpeer, vanille-ijs en amandel.
Aan de slag
Schil de peren maar laat de steeltjes eraan zitten. Doe de wijn met het water, de suiker, peperkorrels, rozemarijn, kaneelstokje en kardemom in een pan. Breng aan de kook, roer tot de suiker is opgelost. Doe de peren in de pan en laat 45-60 min. op laag vuur garen. Laat 10 min. afkoelen in de pan.
Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur zonder olie of boter en rooster de amandel in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Haal de peren uit de pan en zet de pan op het vuur. Laat het kookvocht in 15 min. op hoog vuur inkoken tot een siroop.
Snijd de peren doormidden en verwijder het klokhuis. Leg de peren op een bord en giet wat siroop op en om elke peer. Schep er een grote bol ijs op en bestrooi met het amandelschaafsel.
Toetje met stoofpeer
Zoek je een leuk toetje met stoofpeer? Ga voor dit eenvoudige, stijlvolle (en vooral smaakvol) bordje met stoofpeer, vanille-ijs en amandel.
nagerecht
null personen
175 kcal
15 min. bereiden
75 min. wachten
Aan de slag
Schil de peren maar laat de steeltjes eraan zitten. Doe de wijn met het water, de suiker, peperkorrels, rozemarijn, kaneelstokje en kardemom in een pan. Breng aan de kook, roer tot de suiker is opgelost. Doe de peren in de pan en laat 45-60 min. op laag vuur garen. Laat 10 min. afkoelen in de pan.
Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur zonder olie of boter en rooster de amandel in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Haal de peren uit de pan en zet de pan op het vuur. Laat het kookvocht in 15 min. op hoog vuur inkoken tot een siroop.
Snijd de peren doormidden en verwijder het klokhuis. Leg de peren op een bord en giet wat siroop op en om elke peer. Schep er een grote bol ijs op en bestrooi met het amandelschaafsel.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 peren
300 ml fruitige rode wijn
400 ml water
200 g kristalsuiker
5 zwarte peperkorrels
1 takje verse rozemarijn
1 kaneelstokje
8 kardemompeulen
2 el amandelschaafsel