Gegrilde garnalensalade van Kewpie (advertentie)
Koken met Kewpie: laagjes van ragfijne koolsalade met gegrilde garnalen en een fluweelzachte dressing dankzij romige Japanse mayo.
Aan de slag
Snijd alle groenten in hele dunne reepjes. Zet de groenten 20 minuten onder koud water. Giet ze vervolgens af en laat ze goed uitlekken. Marineer de garnalen met peper, ⅔ van de Kikkoman sojasaus en de helft van de olijfolie en laat 10 minuten staan. Grill de garnalen vervolgens aan beiden kanten gaar.
Saladedressing. Meng voor de dressing de suiker, de rest van de olijfolie, sap van de limoen, de rest van de Kikkoman sojasaus, rijstazijn en de helft van de Kewpie mayonaise.
Opmaak van het bord. Serveer de groenten op een bord en sprenkel de saladedressing eroverheen en maak af met hier en daar een toefje Kewpie mayonaise.
Gegrilde garnalensalade van Kewpie (advertentie)
Koken met Kewpie: laagjes van ragfijne koolsalade met gegrilde garnalen en een fluweelzachte dressing dankzij romige Japanse mayo.
null personen
270 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snijd alle groenten in hele dunne reepjes. Zet de groenten 20 minuten onder koud water. Giet ze vervolgens af en laat ze goed uitlekken. Marineer de garnalen met peper, ⅔ van de Kikkoman sojasaus en de helft van de olijfolie en laat 10 minuten staan. Grill de garnalen vervolgens aan beiden kanten gaar.
Saladedressing. Meng voor de dressing de suiker, de rest van de olijfolie, sap van de limoen, de rest van de Kikkoman sojasaus, rijstazijn en de helft van de Kewpie mayonaise.
Opmaak van het bord. Serveer de groenten op een bord en sprenkel de saladedressing eroverheen en maak af met hier en daar een toefje Kewpie mayonaise.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
½ spitskool
1 witte ui
½ wortel
½ rode ui
400 g garnalen
1 tl versgemalen peper
3 tl Kikkoman sojasaus
2 tl milde olijfolie
1 el kristalsuiker
1 limoen
1 tl rijstazijn
6 tl kewpie mayonaise