Tonijn-ansjovispinchos
bewaar
bewaar

Tonijn-ansjovispinchos

Bij deze pincho spelen tonijn en ansjovis de hoofdrol. Ze geven een ziltige kick aan het met geraspte tomaat belegde brood. Houd de boel bij elkaar met een prikker (pincho) en je hebt een makkelijk hapje voor jouw Spaanse borrel.

15 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Giet de tonijn af, rasp de tomaat fijn en halveer de knoflook.

Wrijf de sneetjes stokbrood in met de knoflook. Verdeel de geraspte tomaat, tonijn en ansjovisfilets erover. Steek een olijf op elke cocktailprikker en prik door de ansjovis in het brood.

achtergrondinfoPinchos - of pintxos - werden in de jaren '30 uitgevonden en komen uit het Spaanse Baskenland. In plaats van gewone tapas maakten bars miniatuurporties van hun gerechten en stalden deze, bij elkaar gehouden door een houten cocktailprikker, uit langs de bar zodat klanten ze zelf konden pakken.
resttipBeleg de rest van het stokbrood met tortilla en ibericoham, manchego en paprika of ensaladilla rusa.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tonijn-ansjovispinchos

Bij deze pincho spelen tonijn en ansjovis de hoofdrol. Ze geven een ziltige kick aan het met geraspte tomaat belegde brood. Houd de boel bij elkaar met een prikker (pincho) en je hebt een makkelijk hapje voor jouw Spaanse borrel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig